Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Több száz tonna égő került jó helyre

Mintegy 535 tonna kiégett izzó került tavaly az elektromos hulladék begyűjtésére kihelyezett gyűjtőedényekbe annak ellenére, hogy a szelektív hulladékgyűjtésnek ez a formája hazánkban még gyerekcipőben jár.

Az újrahasznosítást koordináló Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. divízióvezetője, dr. Kovács Béla szerint a környezettudatos gondolkodás is nagyban hozzájárult az elért eredményhez.

– Társaságunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hulladékká váló elektromos eszközök és berendezések ne a kukába kerüljenek, hanem szakszerű kezekbe. A szelektív gyűjtés különösen fontos a különböző izzók, energiatakarékos égők és fénycsövek esetében, ugyanis ezek többsége veszélyes hulladék – fogalmazott a szakember.

2010-ben várhatóan 600 tonna lámpát tudnak újrahasznosítani, ami a forgalomba hozottaknak csak mintegy 40 százaléka. Ez ugyan 10 százalékkal meghaladja a magyar minimum-előírást, de 2016-ra már 65 százalékos az uniós cél, ami csakis aktív részvétellel lesz elérhető. A cég szakemberei a 2010. évi kampányukban is arra hívják fel mind a lakosság, mind a villanyszerelők figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai fordulat a csepeli kettősgyilkosság ügyében

Vujity Tvrtko - a TV2 Naplójában sugárzott - riportját követően, főkapitányi utasításra már a BRFK… Tovább olvasom