Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Több száz milliós adócsalás elkövetőit ítélték el Szegeden

Két év, illetve két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta kedden jogerősen a Szegedi Ítélőtábla a fővárosi székhelyű Kiria Kft. két tagját, akik több mint 1,6 milliárd forintnyi fiktív számla felhasználásával 311 millió forintnyi áfa befizetését kerülték el.

Az elsőrendű vádlott 2002. november 10-től 2005. szeptember 5-ig a Kiria Kft. ügyvezetője és tagja is volt, míg a másodrendű vádlott 2004. november 22-e és 2005. szeptember 5-e között a kft. tagjaként dolgozott. A cég textil-nagykereskedelemmel foglalkozott.

A vádlottak 2005. január 5. és augusztus 31. között 94 darab fiktív készpénzfizetési számlát állítottak be a Kiria Kft. könyvelésébe, több mint 1,6 milliárd forint értékben. A bizonylatokat a Reptor CD Kft. és a Pressexpress Kft. állította ki, bár valójában egyik cég sem állt üzleti kapcsolatban a Kiria Kft.-vel.

Az elsőrendű vádlottnak tudomása volt arról, hogy a másodrendű vádlott segítségével a Kiria Kft. könyvelésébe beállított számlák fiktívek. A hamis bizonylatokra azért volt szükség, hogy azok segítségével a Kiria Kft. számla nélkül beszerzett, majd továbbértékesített áruja után felmerülő áfa-fizetési kötelezettségét csökkentse. A vádlottak összességében 311 millió forint forgalmi adó befizetését kerülték el.

A táblabíróság folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett adócsalás bűntettében, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás és a számvitel rendjének megsértése vétségében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlottat, akit két év börtönre ítélt, vádlott társa két év két hónapot kapott jogerősen.

Olvasóink írták

  • 1. cherry 2010. április 27. 13:06
    „Hmm... 311 Millio Ft adocsaläsert csak 2 ev börtön..?? Meg ami meg nem derült ki..

    Aränyban van ez a büntetes az összeggel??
    Mert szerintem nagyon nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a 4-es metró két épülő állomásán

Nyílt napot tart vasárnap a DBR Metró Projekt Igazgatóság, amelynek során a 4-es metró két épülő… Tovább olvasom