Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Több száz diák demonstrált Budapesten

A szervezők jelezték, ha a kormány szerdáig nem vonja vissza a felsőoktatási törvény tervezett, szakok megszüntetését is magában foglaló módosítását, ismét demonstrálnak.
Kevéssel hétfő este kilenc óra után az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) épületénél békésen ért véget Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymási campusától indult diáktüntetés, de a szervezők jelezték, ha a kormány szerdáig nem vonja vissza a felsőoktatási törvény tervezett, szakok megszüntetését is magában foglaló módosítását, ismét demonstrálnak.

A menet az ELTE Társadalomtudományi Karától indult, a több száz hallgató előbb a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, majd a Szabadság hídon át Budapesti Corvinus Egyetemhez vonult, végül pedig az Emmi épületéhez.

Előzőleg a diákok - oktatókkal együtt - az ELTE Társadalomtudományi Karán fórumon vitatták meg a több alapképzési szak kormányzat által tervezett megszüntetését.

A fórumon Mezey Barna, az ELTE rektora közölte: a pénteken nyilvánosságra hozott, elfogadása esetén szakok megszüntetését is jelentő tervezet még az első változat, amelyről tárgyalnak majd, hétfő este például a Magyar Rektori Konferencia ülésén.

Tausz Katalin, a társadalomtudományi kar dékánja azt hangsúlyozta: elutasítanak minden olyan döntést, amelyhez nem készült hatástanulmány, és amelyet nem előzött meg egyeztetés.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága pénteken közölte, hogy elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete. Az előterjesztés szerint ismét osztatlan formában képezhetik majd a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat, és létrejön az ötéves agrármérnöki képzés. Alapképzésben és mesterképzésben sem szűnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, ugyanakkor a felsőoktatási szakképzésben és a szabad bölcsészet külön szakirányaként megszűnne ez a szak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több megoldás is van a használt fűtőelemek elhelyezésére

Lehetőség van hazai átmeneti tárolásra, valamint arra, hogy a fűtőelemeket visszaszállítsuk… Tovább olvasom