Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Több súlyponti kórház lesz?

Elképzelhető, hogy egy-két kórház még felkerül a súlyponti intézmények listájára – mondta újságíróknak Schvacz Tibor, az egészségügyi bizottság MSZP-s alelnöke csütörtökön, reagálva a fideszes Mikola István sajtótájékoztatójára.
Mint mondta, mindenképpen szeretnék megváltoztatni bizonyos régiókban az aktív ágyak arányát, mert elképzelhető, hogy a földrajzi lefedettség a súlyponti kórházak vonatkozásában nem teszi mindenütt lehetővé, hogy egy órán belül mindenkinek elérhető legyen a régiós egészségügyi centrum. „Elképzelhető, hogy egy-két kórház felkerül a listára, most alakul a döntési folyamat” – tette hozzá a politikus, aki szerint az egészségügyi bizottság szerdai vitájában számos olyan érv hangzott el, amely indokolttá teszi, hogy esetleg változtassanak a súlyponti kórházak listáján.
Mikola István a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos elvárásait, követeléseit fogalmazta meg nyolc pontban. Eszerint az emberek nevében arra szólítják fel a kormányt, hogy ne tegye fizetőssé az egészségügyet, ne zárjon be kórházakat, ne „ágylábakban”, betegben gondolkodjon, ne adja el az egészségügyi közvagyont, ne folytasson ingatlanspekulációkat, valamint ne szüntesse meg a szabad orvos- és intézményválasztást, ne vezessen be több-biztosítós rendszert, és a változtatások előtt készítsen hatástanulmányokat. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szelektív hulladékgyűjtésről Téten

„ Nincs biohulladékom, ami van, azt itthon komposztáljuk. Érthetetlen, miért akarnak… Tovább olvasom