Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Több pénzt kaptak az emberek

A Medgyessy-kormány első tíz hónapjának jóléti intézkedéseit összegezte sajtótájékoztató keretében tegnap Győrött a szocialisták megyei elnöke, Papp József.
– Az MSZP megvalósította választási ígéreteit, ezt a kormány eddigi intézkedései bizonyítják – kezdte tájékoztatóját Papp József országgyűlési képviselő és a Jóléti fordulat 2002–2003 program nyolc témájáról beszélt részletesen. Megemlítette a minimálbér adómentessé tételét, az összes munkavállalót érintő adócsökkentést, a reálbérek növekedését. Szólt arról, hogy átlagosan 50 százalékkal csökkentek az alkalmi munkavállalás közterhei és idén 4 milliárd forint fordítható munkahelyteremtő pályázatok kiírására.

A nyugdíjasokra kiemelt figyelmet szán Papp szerint a kormány. Indokként említette a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes bevezetését, az özvegyi és a méltányossági nyugdíj emelését, az idősügyi koordináló testület működését és azt, hogy a nyugdíj reálértékének növelésére az inflációkövető módszernél kedvezőbb rendszer szolgál. A 13. havi családi pótlék, az 50 százalékkal emelkedő anyasági támogatás, a nyugdíj mellett kapható gyes, az apukáknak gyermekük születése után járó 5 nap pótszabadság, az otthonteremtést segítő, úgynevezett szocpoltámogatás növekedése pedig a kormány családtámogatásának köszönhető.
Idén a gazdasági növekedést meghaladó mértékben emelkednek az oktatási közkiadások. A mostani tanévben 30 százalékkal nőtt az állami képzésben részt vevők ösztöndíját biztosító hallgatói normatíva. A 2003-as költségvetésben az egészségügynek 170 milliárd forinttal nőtt a támogatása, idén 14,5 milliárd fordítható az ágazaton belül fejlesztésre. A vállalkozók bérterheinek mérséklése és a Széchenyi-terv – Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programmá szélesedve – folytatódik, derült ki az elnök összegzéséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törpenyúl: a vidám szőrgombóc

Az egyre kedveltebb kisállatok szeretik, ha foglalkoznak velük, s benne vannak minden mókában. Tovább olvasom