Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Több önkormányzat pert indít

Nonprofit szervezetté alakítják át kórházaikat a fideszes vezetésű önkormányzatok július 1-jétől, hogy megakadályozzák a privatizáció lehetőségét – jelentette be Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke tegnap.

„A fideszes önkormányzatok képviselői úgy döntöttek, hogy élnek a gazdasági törvény adta lehetőséggel, és az általuk fenntartott kórházakat mind nonprofit szervezetté alakítják át" a jogszabály szerint július 1-jétől – hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki szerint ezt követően profitorientált szervezet nem ékelődhet be a nonprofit intézménybe. Mint mondta, erre azért van szükség, hogy megakadályozhassák a profitorientált magántőke megjelenését, vagyis a kórház-privatizációt, ami rontja a szegény emberek ellátásának biztonságát.

Arra a felvetésre, hogy egyes információk szerint a kórházak záradékot akarnak csatolni a szerződésekhez, az ellenzéki politikus azt válaszolta: az intézmények ezzel próbálnak kitérni a zsarolás elől, valamint rögzíteni akarják, hogy szerintük a kormány eljárása veszélyezteti a betegek ellátását, hogy később egy perben ezt a véleményüket igazolni tudják.
Az egészségügyi tárca üdvözli a fideszes önkormányzati képviselők döntését – jelentette ki Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.

Mindeközben több megyei közgyűlés vezetője úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi miniszter fenyegetései miatt kényszerülnek aláírni az új finanszírozási szerződést és a Veszprém, illetve Csongrád megyei közgyűlési elnökök jogi keresettel éltek a miniszteri rendelettel szemben, valamint a kórházi ágyszámokat megszabó közigazgatási határozat felfüggesztését és megsemmisítését kérik.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó állami méncsikó-vizsga

Az utolsó állami tulajdonú méncsikók vizsgáját tartják meg ezekben a napokban Nagycenken. A… Tovább olvasom