Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Több önkormányzat is elutasíthatja a polgári védelmi adatkérő levél kiküldését

Több önkormányzat is elutasítja a polgári védelmi adatkérő levél kiküldését, nem tervezi a toborzást Budaörs, több fővárosi kerület és Pécs sem.
Több önkormányzat is elutasítja a polgári védelmi adatkérő levél kiküldését, nem tervezi a toborzást Budaörs, több fővárosi kerület és Pécs sem - írta a Népszava.

A lap keddi számában megjelent írásában idézi Tóth Ferencet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) polgári védelmi szolgálatának főigazgatóját, aki szerint a védelmi szolgálatba toborzáshoz szükséges adatküldésre felszólító levél rosszul előkészített, rosszul megfogalmazott és feleslegesen fenyegetőző volt. Szerinte az önkormányzatoknak elsősorban önkénteseket kellene keresniük.

Úgy vélte, a XI. kerületben túl sok ember kapta meg a behívót – összesen 1300-an. Állítása szerint tévesen, mert a kerület rosszul értelmezte a jogszabályt. De azt mondta, biztos benne, hogy közülük senki nem kap szabálysértési bírságot vagy elzárást, ha nem jelez vissza.

Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere a lapnak azt mondta: nem tervezi a toborzást, ugyanis a törvény azt nem is írja elő. Az adatokat ugyanis, ha másként nem lehetséges, először a munkáltatóktól, a hadkiegészítő parancsnokságtól, valamint a személyi adat- és lakcím-, illetve a gépjármű-nyilvántartásból kell beszerezni – idézte fel a jogszabályt.

Pécs vezetése azért nem küldött ki levelet, mert a polgármester szerint egyébként is jól működik az önkéntes polgári védelmi szolgálat - írta a lap.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2012. szeptember 18. 07:26
    „Micsoda koppanás.
    A polgármesterek végre a törvényt is elolvasták.
    Tóth Ferenc meg lassan kereshet más állást, ha így szidja a rendszert...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IKSZ: nem a kvótázásra!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli a magyar kormány határozott kiállását a női kvóták bármilyen formában történő bevezetése ellen. Tovább olvasom