Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Több napi- és hetilap megköszönte a külföldi tudósításokat

Több hazai napi- és hetilap nagy terjedelmű saját hirdetésben köszönte meg külföldi szakmai szervezeteknek és sajtóorgánumoknak, hogy "a mélységes aggodalom hangján" szóltak a magyarországi médiaszabályozásról.

A Népszabadság, a Népszava, a 168 Óra és a Magyar Narancs a jelentette meg csütörtöki számában azt a szöveget, amelyben köszönetet mondanak - a részletesen felsorolt - szakmai szervezeteknek, hírügynökségeknek, nyomtatott sajtótermékeknek és televízióknak. A négy említett lap mellett az aláírók között van a hírszerző.hu hírportál, valamint az Élet és Irodalom is, amely pénteken jelenik meg.

A szövegben az olvasható, hogy több száz tudósítás készült a még csak készülő médiatörvényről, és számos politikai szervezet, politikus is megszólalt az ügyben. "Ezek a közlemények - a magyar kormány állításaival szemben - hűen tükrözték az új szabályozás lényegét, megértették annak mögöttes szándékait, pontosan ezért szóltak a mélységes aggodalom hangján a magyarországi sajtószabadság és a magyar demokrácia jövőjéről".

A szakmai szervezetek között felsorolták a többi között az Amnesty Internationalt, a Nemzetközi Újságíró Szövetséget (IFJ) és a Dél- és Kelet-Európai Média Szervezetet (SEEMO). A média képviselői közül egyebek mellett a francia AFP és az Amerikai Egyesült Államokbeli AP hírügynökséget, a brit BBC-t, az olasz Corriere della Serát, a német Die Weltet, Die Zeitot, Frankfurter Allgemeine Zeitungot és a Deutsche Welle televíziós csatornát, a brit The Economistot, a The Guradiant, továbbá az amerikai The New York Timest, a The Wall Street Journalt, valamint a The Washington Postot említették meg.

Olvasóink írták

 • 16. load 2011. január 07. 18:43
  „15. Winternight
  Még azt a fáradságot sem vetted, hogy végig olvasd azt amit leírtam.
  Schiff brit állampolgár.

  "Az információkat én is ki tudtam volna google-zni róla."
  Miért nem tetted?
  Ha nem tudsz különbséget tenni nemzet-nép- politikai párt-kormány és miniszterelnök között, akkor - szerintem - nincs miről beszélgetnünk.
  Én ott voltam azon a koncerten, te nem.
  Ne légy rá büszke.”
 • 15. Winternight 2011. január 07. 18:19
  „Load, Schiff András Magyarországon született zsidó. Tehát szülőhazája Magyarország, népe a zsidóság, hazája az USA. Külföldi lapokban szülőhazája népét gyalázza elfogadhatatlan stílusban. Erre az sem mentség, hogy tavaly idehozatta a zongoráját.
  Az információkat én is ki tudtam volna google-zni róla. Erre ne legyél büszke.”
 • 14. load 2011. január 07. 18:01
  „13. Winternight
  "Ráadásul ez a Schiff a földkerekség legkártékonyabb, legkirekesztőbb népének a tagja. A hazája pedig az USA, ahol a magyarországinál sokkal nagyobb a rasszizmus és az idegengyűlölet."

  Schiff András magyar.
  1979-ben emigrált Nagy-Britanniába, 2001 óta brit állampolgár.
  Tanulmányait a Fővárosi Zeneiskola Szervezetben 7 évesen kezdte meg (1960), majd 1968-1974 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola növendéke, Kadosa Pál és Rados Ferenc professzorok tanítványa. Londonban George Malcolmnál is tanul. 1974-ben a moszkvai Csajkovszkij verseny egyik díjazottja, 1975-ben megnyeri a Leedsi Nemzetközi Zongoraverseny I. díját. 1975-1983 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanársegédje. 1983-tól hosszúlejáratú szerződést köt a Decca Hanglemezgyárral, felvételei igen nagy számban azóta is e cégnél jelennek meg. Szólóestjei mellett számos zenekari esten játszik, és igen szívesen vesz részt különböző összeállítású kamaraegyüttesekben is. Az elmúlt években rendszeresen játszott egy-egy nagyvárosban ciklusokat Bach, Mozart és Franz Schubert műveiből. Repertoárja igen széles, Bachtól kezdve Bartókig és Janáčekig terjed.
  (Wikipedia)

  "Amúgy meg erről a Schiffről mostanáig nem lehetett hallani, itthon azt sem tudták hogy a világon van,..."

  Az, hogy valaki hallott-e egyáltalán róla, csak műveltség, intelligencia kérdése.
  Tavaly, mikor külföldi gázsijának töredékéért a Győrben a Richter teremben Bachot, Kurtágot, Mozartot és Chopint játszott, a magyar közönségre való tekintettel az előző koncert helyéről (New York, Carnegie Hall) elhozatta a saját zongoráját.
  A zongora szállítása - szerintem - egy bérletes (Nikisch Artur bérlet) összes bevételének két számjegyű többszöröse volt. Pedig a hangversenyterem 25 milliós Steinway zongorája sem egy gyümölcsös láda.
  No, ennyire becsüli meg szülőhazájának népét.
  Amit itt leírtál, az valóban szánalmas.
  A kulturálatlanságodról és ismereted hiányáról nem nyilatkozok, mert a legenyhébb kifejezések nyomán is kimoderálnának.”
 • 13. Winternight 2011. január 07. 17:03
  „Load, téged persze hogy nem érint kellemetlenül, hiszen te is pontosan ezt gondolod rólunk, magyarokról. Ráadásul ez a Schiff a földkerekség legkártékonyabb, legkirekesztőbb népének a tagja. A hazája pedig az USA, ahol a magyarországinál sokkal nagyobb a rasszizmus és az idegengyűlölet.

  A lehetőséget megkapta az ellenzék. Ők nem tudtak megegyezni közös jelöltben. Ezért nem a kormánypártot kellene okolni.

  Amúgy meg erről a Schiffről mostanáig nem lehetett hallani, itthon azt sem tudták hogy a világon van, most meg ő lett a hazaáruló sajtó ikonja. Azért, mert szülőhazájának népét gyalázza. Szánalmas...”
 • 12. load 2011. január 07. 14:30
  „10. Winternight
  Ezt csak te gondolod így.
  Az idézett Schiff mondat nem erről szól.
  Én például nem veszem magamra, engem nem bánt, nem idegesít fel.
  Hogy te találva érezted magad?
  Az a te gondod.”
 • 11. load 2011. január 07. 14:27
  „8. Winternight
  "Magyarországon tavaly egy egész Európában példátlan méretű felhatalmazást kapott a kormány egy demokratikus választáson."
  Példátlan méretűt, de nem korlátlant.
  A Fidesz olyan, mint a kisgömböc. Mindent magának akar.
  Nagy mohóságában taktikai hibák sorát véti azzal, hogy a demokrácia látszatára sem vigyáz.
  Az elnök és a három fideszes tag ellenében mit tudott volna tenni az az egy ellenzéki?
  Semmit.
  A bírálat viszont sokkal halkabb és védhetőbb lett volna.”
 • 10. Winternight 2011. január 07. 14:20
  „De pontosan erről szólt, Schiff pontosan így gondolja.”
 • 9. load 2011. január 07. 14:18
  „8. Winternight
  Én olyan idézetet várok, amelyben " a teljes magyar népet nevezik rasszistának, kirekesztőnek, antiszemitának".
  Amit idéztél, az nem erről szólt, így kérlek te ne játszd a hülyét.
  Már, ha egy mód van rá.”
 • 8. Winternight 2011. január 07. 13:35
  „"Schiff András ezután az elmúlt időszak "aggasztó híreiről" ír. Szerinte ugyanis "a toleranciaszint Magyarországon rendkívül alacsony, a rasszizmus, a romák diszkriminációja, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a sovinizmus és reakciós nacionalizmus - ezek a tünetek nagyon nyugtalanítóak." A zongoraművész szerint ugyanis "mindezek olyan emlékeket ébresztenek, amelyeket azt hittünk, hogy régen el lehetett felejteni." Hozzáteszi: ezek miatt "sokan félnek."
  Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=380054&referer_id=friss

  Te is tudod, én is tudom, hogy nem az a lényeges, hogy egy amerikai lap a republikánusokhoz vagy a demokrata párthoz áll közelebb. Ugyanazok a kezek mozgatják mindkét oldalt. Szóval jobb ha nem játszod a hülyét.
  Ja, és nem hazugságokat írnak, hanem sugallnak. És ez nagy különbség. Úgy próbálják hiteltelenné tenni hazánkat, hogy semmi konkrétumot nem írnak.
  Az egyetlen konkrét kifogás, amit több lapban is megtalálni, az, hogy a médiahatóságnak csak Fideszes tagja van. Ez igaz. De azt elfelejtik megemlíteni, hogy a parlamenti arányoknak megfelelően kívánták szétosztani a helyeket, de az ellenzék a neki felkínált helyre nem talált közös jelöltet. Ezért, és kizárólag ezért nincs a médiahatóságban ellenzéki jelölt.
  Magyarországon tavaly egy egész Európában példátlan méretű felhatalmazást kapott a kormány egy demokratikus választáson. A kormány él is ezzel a bizalommal. Ugyanis mi éppen azért bíztuk rájuk ekkora többséggel az országot, hogy koalíciós viták, az ellenzékkel való folyamatos egyeztetések kényszere nélkül tehessék rendbe az országot.”
 • 7. load 2011. január 07. 13:12
  „6. Winternight
  "Konrádék nem a kormányt bírálják, hanem a teljes magyar népet nevezik rasszistának, kirekesztőnek, antiszemitának stb..."
  Nyomj erre egy idézetet tőlük, természetesen a pontos forrás megjelölésével!
  A Washington Post egy konzervatív jobboldali inkább a republikánusokhoz közelebb álló napilap.
  Milyen hazai helytartókról beszélsz?

  "Amerikában úgysem néz utána senki, hogy igaz-e amit írnak"
  Nem-e?
  Ha hazugságon kapnak újságírót úgy megbüntetik, hogy rámegy az újság is.
  Egyébként nézd meg, kik írnak a WP-ba!
  http://www.fmh.hu/cimlapon/20101228_washington_post_media?s=rel”
 • 6. Winternight 2011. január 07. 12:52
  „Load!
  Konrádék nem a kormányt bírálják, hanem a teljes magyar népet nevezik rasszistának, kirekesztőnek, antiszemitának stb... Szerintük Magyarországon mindenki aki nem cigány vagy zsidó, az antiszemita és rasszista.
  A Washington Post ugyanahhoz az érdekkörhöz tartozik, amelyhez hazai helytartóik. A céljuk a renitens kormány lejáratása. Nem tetszik nekik, hogy nem kértünk az IMF-ből, nem tetszik nekik, hogy megadóztatjuk a multikat, ezért aztán belekötnek mindenbe.
  Természetesen megnézik, hogy ki az aki súg. Bayer Zsolttól biztosan nem vennének át semmit. A helytartóiktól viszont bármit. Hiszen a cél nem a hiteles tájékoztatás (Amerikában úgysem néz utána senki, hogy igaz-e amit írnak) hanem a lejáratás.”
 • 5. load 2011. január 07. 12:42
  „4. Winternight
  Te komolyan gondolod, hogy egy olyan nagy tekintélyű lap, mint a Washigton Post lead cikkeket csak besúgás alapján? Csak úgy, hogy meg sem nézi ki és mit súg?
  Azt, hogy a szerkesztőségben ezt bárki meg meri tenni?
  Ennél ők sokkal kényesebbek a jó hírükre.
  Konrád, Lenvai és Schiff nem Magyarországon élnek. Praktikus oka tehát nincs, de a kitiltásuk az ország szégyene lenne.
  Várom tőled a hivatkozást arra a törvényre, amelynek alapján a kormány vagy a miniszterelnök bírálata hazaárulásnak minősül.
  Kérlek, hogy a most hatályos, és ne az 1944 októbere utáni törvények között keresgélj!”
 • 4. Winternight 2011. január 07. 12:01
  „Nem hirdetésről, hanem a hazai helytartók sugalmazására megjelentetett hazug írásokról van szó.
  Az olyanokat, mint György Konrád, Paul Lendvai vagy András Schiff örökre kitiltanám az országunkból hazaárulás címén. Mert amit tesznek, az teljes mértékben kimeríti ezt a fogalmat.”
 • 3. load 2011. január 07. 11:54
  „2. Winternight
  December. 22-óta csak a Washington Post-ban 8db. Magyarországgal nem éppen pozitív hangnemben foglalkozó cikk jelent meg.
  Mit gondolsz, mennyibe kerül náluk egy kéthasábos fizetett hirdetés?”
 • 2. Winternight 2011. január 06. 18:54
  „Egyre szánalmasabbá válik a balliberális hisztéria.
  A Népszava és társaik megrendelik a különféle nyugati újságoktól a Magyarországot lejárató cikkeket, aztán megköszönik, és úgy tesznek, mintha azok a lapok maguktól írták volna azt amit.
  És még meglepődnek, ha hazaárulóknak nevezzük őket?”
 • 1. Pofátlan 2011. január 06. 12:24
  „Azok köszönik meg az újságcikkeket, akik megrendelték ezeket az írásokat a nyugati lapokban.
  A magyar médiát tisztítsák meg már végre a liberális-szocialista kötődésű "újságírólktól".
  Vagyis a Medgyessy-Gyurcsány rezsim bértolnokaitól, akik mindenről negatívan írtak ami magyar.
  Orbánnak nem szabad meghátrálnia, nem szabad megváltoztatni a médiatörvényt uniós nyomásra.
  Gyomorforgató amit az mszp, és a liberálisok csinálnak Magyarország ellen, nincs még egy ország a világon, ahol az ellenzék ennyire saját hazája lejáratatásán doldozik nap mint nap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adatvédelmi biztos a társasházi törvény módosítását javasolja

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint méltányolható a társasházak kamerás védelem iránti igénye. Tovább olvasom