Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Több műsor megszűnik az RTL Klubon

Az ország legnézettebb reggeli műsora, a Reggeli jelenlegi formájában nem lesz látható novembertől a képernyőn, novembertől a déli Híradó, illetve a Fél Kettő című műsor is lekerül az RTL Klub-ról.
Az RTL Klub immár tizenegy éve piacvezető Magyarországon a nézettség és az üzleti eredményesség szempontjából a hazai televíziós piacon. A további sikerek érdekében a csatorna olyan új műsorpolitikát kíván bevezetni, amellyel az eddigi eredmények hosszútávon is fenntarthatóak.

Az RTL Klub fennállása óta rendkívüli mértékben megváltozott a televíziós
piac, amelyen immár csaknem 100 magyar nyelvű csatorna közül választhatnak a nézők.

A túlzsúfolt piacon és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját.

Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét ugyanis a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig
elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse.

Ezért a csatorna úgy határozott, hogy az ország legnézettebb reggeli műsora, a Reggeli jelenlegi formájában nem lesz látható novembertől a képernyőn, ugyanakkor fél órában a műsor már jól ismert blokkja, a Csak Csajok megújult formában várja a nézőket.

A döntés oka, hogy a reggeli órákban a kereskedelmi szempontból fontos tévézők száma olyan alacsony Magyarországon, hogy gazdaságosan nem lehetséges ilyen méretű és színvonalú műsorokat készíteni.

Ezzel egy időben, vagyis szintén novembertől a déli Híradó,
illetve a Fél Kettő című műsor is lekerül az RTL Klub képernyőjéről.

Olvasóink írták

 • 15. É-vácska 2011. október 15. 11:52
  „Egyedül a Fél2-t sajnálom, igaz az utóbbi időben az is már jobbára a Fókusz ismétlése volt. Azon viszont tényleg elgondolkodhatna a csatorna, hogy kezdjen valamit a hanggal, mert már csak úgy lehet nézni az adásukat, hogy éles reflexekkel felszerelkezve, távirányítóval a kézben lesben állunk, hogy a reklám alatt a förtelmesen hangos adást lehalkítsuk. Én elhiszem, hogy reklámból élnek a tv csatornák, de egy nyugati tv adó sem agresszív ennyire a reklámok terén, sem hanggal sem a reklámok gyakoriságával. Úgy látszik a magyarnak mindent oda lehet csapni.”
 • 14. mais 2011. október 15. 08:56
  „Nah engem például az nagyon zavar ... mikor este nézem a tévét normális hangon ,hogy halljam azért mit beszélnek ,de a szomszéd ne hallja és akkor jönnek a REKLÁ -mok , amitől majdnem szívrohamot kapok úgy üvölt és szerintem a szomszédom is tudja már tutira ,hogy mit nézek ! De ez már bosszantó és ezzel is kéne valamit már kezdeni !”
 • 13. győrifoci 2011. október 15. 01:06
  „Van tévém, de már csak hétvégén kapcsolom be, a meccsek miatt. Mindenki tegye ezt és sokkal értelmesebb dolgokkal foglalkozzatok.”
 • 12. zsukov 2011. október 15. 01:02
  „De azért hir tv megmarad talán a CNN is remélem a villájuk rá borul a z x re.......”
 • 11. pongibongi 2011. október 15. 00:05
  „Az egész csatornát törölni kellene!!! Nem csak pár műsort... szerintem aki erre a csatornára meg a "haverjára" kapcsol, azzal baj van. normális műsor nincs, a filmeket meg 25 percenként megszakítják... értelme?! bocsánat ha valakit megbántottam!”
 • 10. joe456 2011. október 14. 20:50
  „magyarán több lesz a reklám?”
 • 9. Karcsika 2011. október 14. 20:36
  „7.
  Mert jogunk van hozzá.”
 • 8. Karcsika 2011. október 14. 20:35
  „4.

  Mert hűlyítik a népet.
  Engem már nem.”
 • 7. antistar 2011. október 14. 19:59
  „Akiket ennyire nem érdekel az RTL-klub , azok miért olvassák el a hírt, és főleg miért szólnak hozzá???????”
 • 6. senkialadár 2011. október 14. 19:42
  „és vajon mi lesz helyette? nem tartanám rossz ötletnek ha pl VV onlne közvetítés lenne 1-2 órán át megszakítás nélkül :) had egye a penész ezeket az embereket akik sajnálják ha más jól érzi magát akár egy tv műsor miatt.”
 • 5. umberto 2011. október 14. 18:48
  „Az ország legnézettebb reggeli műsora - és most leállítják. Nyilván azért, mert nincs rá igény.

  Ugye, ugye, amikor a Való Világot azzal védik, hogy "márpedig erre van igény". Van a lótúrót. Ez a reggeli műsor nem fog hiányozni senkinek (ahogy a VV se hiányozna senkinek, ha nem lenne...).”
 • 4. paris18 2011. október 14. 17:51
  „3.

  miért reméled? Én nem nézem, ezért teljesen mindegy lesz vagy nem...”
 • 3. Karcsika 2011. október 14. 16:51
  „Remélem, a Heti 7-es is eltűnik a szereplőkkel együtt!”
 • 2. há 2011. október 14. 15:34
  „Nincs tévém, nem érdekel az agyzsibbasztó maszlag celeb kotyvasztott szennyeződés.”
 • 1. Loich 2011. október 14. 14:07
  „Nem fogok sírni utána. csak nehogy való világ legyen kora reggel is a primitív szöveggel. Bár mind1, már alig nézek tv-t. Az értelmes embereket, mint pl Vágó, már rég lepiszkálták a képernyőről, a jó vetélkedőket szintén. Alig van értelmes és tartalmas néznivaló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az azeri baltás gyilkos apja: ˝A fiam legfeljebb 10 évet érdemelt volna˝

Sahib Safarov magyar újságíróknak Bakuban azt mondta: jó lenne, ha életfogytiglani büntetését… Tovább olvasom