Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Több mint százezer önkéntes segíti a Fidesz-KDNP kampányát

A koalíció célja, hogy elsőként állítson hivatalosan listát, és hogy a lehető legtöbb támogató aláírást gyűjtse össze a választóktól.
Százhétezer önkéntes segíti a Fidesz-KDNP országgyűlési választási kampányát az árpilis 6-ig hátralévő 50 napban - közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a Fidesz-KDNP célja, hogy elsőként állítson hivatalosan listát, és hogy a lehető legtöbb támogató aláírást gyűjtse össze a választóktól a következő két-három hétben. Az áprilisi országgyűlési választás egyik újdonsága ugyanis, hogy már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson jelöltként indulni szándékozóknak, hanem ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük.

A kormánypártok Magyar Csapat elnevezésű kampánycsapatának önkéntesei és a Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltek hétfőtől megkezdik e támogató aláírások gyűjtését személyesen, standoknál és a pártszövetség irodáiban - közölte Nyitrai Zsolt. Megjegyezte, az elmúlt napokban arra törekedtek, hogy szórólapokat, tájékoztatókat juttassanak el minden választóhoz jelöltjeik megismertetése érdekében.

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt hetekben több mint száz helyszínen tartottak rezsifórumot. Az ezeken a rendezvényeken, valamint telefonon és interneten jelentkező 107 ezer önkéntesükről szólva úgy fogalmazott: ennyien mondták azt, hogy tenni akarnak a rezsicsökkentés megvédéséért. Kiemelte egyúttal, hogy ennyi ember még soha nem segítette a Fidesz választási kampányát, sőt soha magyarországi párt mellett nem állt még ennyi önkéntes egy parlamenti választás előtt.

A fideszes politikus azt mondta, azért kérik a választók aláírását, mert a Fidesz-KDNP támogatása a garancia a rezsicsökkentés folytatására, a nyugdíjak megvédésére, új munkahelyek teremtésére és a családok támogatásának folytatására.

"Felkészültek vagyunk szervezetileg (...) az országgyűlési választási kampány megszervezésére" - összegezte szavait a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Arra, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, Nyitrai Zsolt azt válaszolta: ez a kérdés még nem időszerű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1100 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 27-én veszi… Tovább olvasom