Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Több mint kétszáz baleset történt a hétvégén

Az elmúlt hétvégén 230 közlekedési baleset történt, ketten vesztették életüket az utakon az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfői összesítése szerint.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint péntektől vasárnapig két balesetben ketten haltak meg, 24 eset súlyos, 46 pedig könnyebb sérüléssel járt. Ezen kívül 158 sérülés nélküli, anyagi káros baleset is történt. A balesetek nagy részét általában az okozta, hogy a sofőrök nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel haladtak. A hétvége alatt 113 ittas vezetővel szemben intézkedtek.

Három nap alatt 56 embert fogtak el, 174 embert értek tetten és 559-et állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Pirotechnikával összefüggésben 49 szabálysértési eljárást indítottak.

Képünk illusztráció.

Olvasóink írták

 • 9. zotya975 2011. január 03. 22:16
  „Nem lehet minden ember mellé rendőrt állítani, végülis nagyrészt a becsületükre van bízva mennyire tartják be a szabályokat. De hogy egy felnőtt emberben ne legyen annyi önkontrol, hogy nem iszik alkoholt vezetés előtt, azért siralmas. Meg itt van a furgonos aki elcsapta a nőt a zebrán, és továbbment, még azt sem mondhatja hogy kugrott elé, mert a fél úttesten már átment, leszarta, hogy él-e- hal-e tud-e neki segíteni, és ő még fog vezetni miután visszakapja a jogsiját. Egy-két embert meg tud még ölni az élete során.”
 • 8. tgkv 2011. január 03. 22:10
  „Azok a piszok kamionosok!Azok miatt van ennyi baleset!Ja hogy kamionstopp volt?Nem baj!Akkor is!”
 • 7. Mankapunka 2011. január 03. 18:14
  „Emberek????? Akkor miért is van a rendőrségünk???? Közlekedési osztály mire is szolgál???”
 • 6. Totya 2011. január 03. 13:25
  „b.ildi57, azt is vedd észre, hogy nyugaton elég ritka, vagy nincs is betarthatatlan, értelmetlen korlátozás. Ha ott sebességkorlátozás van, akkor az okát látni is fogod, nem kint felejtett táblák, indokolatlan korlátozások tömkelege van! Sok faluban pl. osztrákoknál nem a 30-as tábla a divat, hanem a 70-es, hogy a forgalom haladjon. Más világ, a szabályoknak ott van értelme, mert betarthatóak és életszerűek, na de itt??! Felüljárókon a 70-es táblát direkt nem teszik ki, hanem mérik ki az a szerencsétlen, aki 50 helyett 70-el "száguld" ott, ahol se gyalogos, se biciklis, hanem kivételesen jó út van dupla sávval. De lehetne még pár olyan rész, ahová az 50 felesleges, indokolatlan, hiszen bár Győrhöz tartozik, de se ház, se járda.
  Ha téged letolnak az útról (mert engem nem), akkor esetleg nem 40-el mész? Van jól pár olyan autó, amelyik 50-et mutat, de már ott 5-öt csal felfelé, miközben a sofőr inkább 50-el sem megy mutató szerint sem én meg a GPS-t nézve 40-41-ket látok, és már 3.-ba kell visszakapcsolnom mert a fordulat 1500 sincs 4.-ben. Biciklivel megyek 30-35-tel sokszor azokon a szakaszokon, na de autóba szállni ezért, csakhogy fedél legyen az ember feje fölött?? Azon is lehetne elmélkedni, vajon micsoda reflexe, helyzetfelismerése lehet annak, akinek az 50 is sok, valamint amikor a lámpa zöldre vált, még keresi a fokozatokat és 3 autó ér át miatta a 6-7 helyett. Aztán a körforgalomból kifelé nem indexelők egyre bővülő seregén, az úgy leparkolók sokaságán, akik miatt balesetveszélyes helyzetet idéznek elő a kereszteződésekben.
  Amikor 50-el megyek és megelőznek, nem érzem azt, hogy letolnának akár a felüljárón sem, mert nincs bennem az az érzés, hogy másokat korlátoznék, hiszen ott a másik sáv, előzzön ha akar. Ha pedig nincs két egyirányú sáv, akkor hagyom előzni, segítem benne, akár jobbra húzódással, akár motorfékkel miközben előz. Ezt várnám el másoktól is függetlenül ki mennyivel halad, ahelyett, hogy ma már "presztízskérdéssé" vált az élet megannyi területe, a létezés megannyi formája is.”
 • 5. zotya975 2011. január 03. 10:36
  „Ez egy cikk a közlekedési balesetekről, semmi köze a politikához.”
 • 4. b.ildi57 2011. január 03. 10:36
  „Nem kell itt politizálni. Vegyük már észre a magyarországi közlekedés az kész káosz, ott előznek ahol akarnak, ott parkolnak ahol kedvük tartja a gyorshajtásról meg ne is beszéljünk. A közutakon lenyomnak az útról , nézzék meg nyugaton hogy közlekednek”
 • 3. szocdem 2011. január 03. 10:09
  „Minek kell mindenbe belevinni a politikát?

  A politika körbevesz, behálózza a mindennapjaidat..
  A politika határozza meg hogy miylen maszlaggal etessen meg a média - milyen - tanult- maszlagtól érezd okosnak, "szakembernek" magad, de a politika határozza meg az energia árakat is, ezáltal mg sok más dolgot is ami a mindennapi életed nélkülözhetetlen részeit képezik!

  A zaklatós közlekedési törvényeket egy bolsi banda hozta meg, - mert pénzt akartak beszedni.
  Az utódaik annak ellenére fenntartják a törvényt hogy kézzel lábbal tiltakoznak az ellen hogy bolsik, vag az effajta szellemiséghez bármi közük volna. De hát a törvény sokat hoz az államkasszának!
  (Tudod ha itt az emberi élet valódi érték volna, -nem csak morális maszlag,- amivel hüylitik a társadalmat, azt nem a közutakon zaklató rendőrök, hanem a fűtetlen szobákban, lépcsőházakban, vagy köztereken kihűlő emberek védelmére hozott törvények és intézményi rendszerek testesitenék meg!!!)”
 • 2. zotya975 2011. január 03. 09:44
  „Annak aki meghalt főleg ha vétlenül még az egy is sok. Minek kell mindenbe belevinni a politikát?”
 • 1. szocdem 2011. január 03. 09:26
  „jujjjjjjjjj!

  Ahol több mint 2 milió személyautó van, ott ez mekkora gond is??

  Persze a "baleset" meg a "kéccász" a lényeg ezzel lehet fenntartani a zaklatós törvényeket... Még hogy a sajtó nem szabad.... A világon sehol, semelyik államban egy rendőr sem vehetne rá normális embereket a (azeri-magyar) zaklatás törvényének reklámozására..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílnak a kormányablakok, az integrált ügyfélszolgálati irodák

Huszonkilenc helyszínen nyílik meg ma az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni. Tovább olvasom