Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Több mint 600 számítógép volt a kamionban, amit elloptak

Összesen több mint 16 évnyi börtönbüntetést szabott ki egy 2006-os számítógép-lopási ügy öt vádlottjára csütörtökön, jogerősen, a Győri Ítélőtábla.

A vád szerint a társaság tagjai egy olyan kamion ellopásában, illetve Budapestre juttatásában vettek részt szervezőként, bűnsegédként vagy lebonyolítóként, amelynek rakterében 624 asztali számítógép volt. Egy kivétellel mind az öt fellebbező vádlott ugyanakkora büntetést kapott, mint első fokon.

A különösen nagy kárt okozó lopási ügy iratai szerint a harmadrendű - két és fél év börtönnel sújtott - Kustos János akkori barátnője volt férjének elmondta, hogy kamionsofőrként nagy értékű árukat szállít, s a telephelyről ezekből el lehetne tulajdonítani. A másodrendű - három év nyolc hónapra ítélt - Molnár Imre ezt elmondta a vele egyező időtartamú börtönre ítélt Grubits Sándornak, aki vállalta az akció megszervezését. A bíróság nem fogadta el a negyedrendű vádlott, a komputerekkel megrakott pótkocsis nyerges vontatót Budapestre vezető - három év elzárásra ítélt - Nagy Roland védőjének érvelését, hogy ügyfele nem tudta, mit szállítanak, miként a gépeket szétszerelt állapotban átvevő Jilling Sámuel Vendel védekezését sem, aki az üzleti életben járatlanságát hozta fel mentségként.

Az utóbbi vádlott büntetését azonban négy évről három év hat hónapra enyhítette a bíróság. Az ítélet szerint az áru mennyisége, valamint az, hogy mindenféle iratok nélkül érkezett a kereskedőhöz, egyértelműen gyanút keltő volt. A tárgyaláson elhangzott: az árut eredetileg Hollandiába kellett volna szállítania Szombathelyről a fuvarozó cégnek. Az elsőfokú eljárásnak még 18 vádlottja volt, de csak azok fellebbeztek, akiket letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Vas Megyei Bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mozdonyvezetők kitartanak a sztrájkkövetelésük mellett

A kormány még mindig nem jelölte ki tárgyalódelegációját a mozdonyvezetők sztrájkköveteléséről… Tovább olvasom