Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Több mint 30 milliárddal emeli a kormány a gyógyszer-támogatási előirányzatot

Összesen 30 milliárd 332 millió forinttal emelik a gyógyszer-támogatási előirányzatot - döntött a kormány legutóbbi ülésén.
Összesen 30 milliárd 332 millió forinttal emelik a gyógyszer-támogatási előirányzatot - döntött a kormány legutóbbi ülésén az egészségügyi államtitkárság pénteki közlése szerint.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás alapján a gyógyszer-támogatási előirányzatot érintő, technikai jellegű emelést az indokolja, hogy a gyógyszertámogatás kiadásainak finanszírozására még ebben az évben várható 22 milliárd forintnyi gyógyszergyártói befizetés elsősorban decemberben érkezik, ezért addig is a kifizetések fedezetének folyamatos biztosítását így oldják meg.

A több mint 30 milliárd forintos keretből a gyógyászatisegédeszköz-támogatási (GYSE) kiadások folyamatos finanszírozásának biztosítására 3 milliárd forintot csoportosítanak át. Ennek elsődleges indoka, hogy az idén bevezetett egyes intézkedések éves hatása csak 2013-ban jelenik meg, továbbá a számos, GYSE körben a parlament által megszavazott áfacsökkentés is a jövő évben fejti ki hatását - tették hozzá.

Mindezek alapján a 2012-es gyógyszertámogatás-költségvetési keret 5,3 milliárd forintos túlteljesülése várható - emelte ki az államtitkárság, megjegyezve, hogy "év közben a betegek közvetlen gyógyszerkiadásai lényegében nem emelkedtek, sőt a generikus készítmények körében egyes területeken még csökkentek is".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: minden családban legyen legalább egy kereső

Az MSZP célja, hogy minden családban legyen valaki, aki biztos munkahellyel rendelkezik és… Tovább olvasom