Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Több mint 20 kampánycsendsértés történt megyénkben -videóval

Győr-Moson-Sopron megye – Már-már a hagyományoknak megfeleleőn megint akadtak kampánycsendsértések megyénkben. Szinte az összes eset telefonos volt: így igyekeztek egyesek aggitálni választópolgárokat az utolsó pillanatokban.


"Elég alacsony a részvétel az EP-választáson szűkebb pátriánkban, de az országos adatok is hasonló tendenciákat mutatnak" – kezdte a kisalfold.hu-nak Schmuck Tamás, a Megyei Területi Választási Bizottság elnöke.

"Megjegyzem: más európai országokban sem vonz különösebben nagy tömegeket az urnákhoz az EP-választás. Igaz, a statisztikák alapján azt is kijelenthetjük, hogy a rendszerváltás óta fokozatosan csökken a választásra jogosult állampolgárok részvétele a hazai voksolásokon" – folytatta Schmuck Tamás.
You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

`Élménybeszámoló´ az EP-választásról a Megyei Területi Választási Bizottság elnökétől. Videó: Cseh Róbert."Telefonon próbálták a választópolgárok figyelmébe ajánlani egy-egy párt listáját"


A viszonylag alacsony részvétel ellenére akadt munkája a Megyei Területi Választási Bizottságnak és a Megyei Választási Irodának: ismét kísértettek a kampánycsendsértések.

"Több mint húsz bejelentés érkezett hozzánk a megyéből, s mindegyik eset gyakorlatilag ugyanaz: telefonon próbálták a választópolgárok figyelmébe ajánlani egy-egy párt listáját" – tudtuk meg a Megyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

Bizonyítékok hiányában

"Tekintettel, hogy egyik esetben sem tudták bizonyítékkal, hangfelvétellel alátámasztani az állampolgárok az állításukat - persze mindez egy telefonhívás esetében érthetően nehéz is -, így nagyon korlátozottak a lehetőségeink" - közölte Schmuck Tamás.

A Megyei Területi Választási Bizottság elnöke hozzátette: ezeket az eseteket még vasárnap próbálják lezárni.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon az élet nem haladott-e túl a kampánycsendsértés szabályán (ráadásul Nyugat-Európában már több országban rég eltörölték), Schumck Tamás úgy fogalmazott: "ez valóban egy olyan helyzet, ahol a magyar jog ismételten kullog a valóság után".

Azt meg már csak mi tesszük hozzá, hogy választási törvény változtatása kétharmados többséget igényel a Parlamentben - mifelénk az ilyen ügyek pedig tízből tízszer hamvában holtak.   

Olvasóink írták

 • 9. Telepathia 2009. június 09. 08:54
  „Sopronba sem voltak a 34 és 36 körzetben a helyzet magaslatán.”
 • 8. Primax 2009. június 08. 16:55
  „Teljesen felesleges a kampánycsend intézménye. Úgyis mindig megsértik, sőt Viktor legutóbb burkoltan, de határozottan buzdított is rá. ( Az ominózus : "Osz´t jónapot"...) Más pártok is rendszeresen bepróbálkoznak, ki telefonon, ki személyesen, ki plakátolva, ki így , ki úgy...aztán "áll a bál", vizsgálatok indulnak, tiltakoznak, visszautasítanak, beadványoznak, jelentenek, bejelentenek, feljelentenek.....semmi, de semmi értelme.
  Miért ne lehetne az utolsó pillanatig győzködni a népet ?
  Akár a szavazóhelyiség előtt is. Hátha valaki akkor - és ott- gondolja meg magát és "világosodik meg".
  Joga van/lenne hozzá. Lehet, hogy egészen addig rosszul látta dolgokat ):):):)
  Komolyra fordítva, egy jó dolog azért van benne : legalább van egy/két nyugodt napunk...”
 • 7. Truci 2009. június 08. 13:34
  „Ez az egész olyan cucilistás kis kakikeverésnek tűnik!”
 • 6. Zaraki_Kenpachi 2009. június 08. 10:03
  „azért nem kell félteni a másik oldalt sem”
 • 5. Sally 2009. június 07. 21:35
  „Pedig én is a szadeszra tippeltem először.”
 • 4. Sally 2009. június 07. 21:34
  „Az előbb a Hír TVben mondták, hogy a maszop(ottak) volt az Hahahaha!”
 • 3. Túrabakancs 2009. június 07. 21:01
  „Sally!
  Gondolom az SZDSZ magyarellenes bagázsa görcsölt a telefonban! :)
  Érzik a változás szelét, jól meg is fogja csapni őket nemsokára! :)
  De azért várjuk csak meg az eredmények hivatalossá tételét.”
 • 2. Amorphis 2009. június 07. 20:50
  „Nekem az ebéd utáni sziesztámba visított bele a telefonom. Szintén szélsőséges dolgokra akarta felhívni a figyelmemet a féreg....De üzenem neki: Megmutatjuk Magyarország kijáratát szívesen...”
 • 1. Sally 2009. június 07. 20:46
  „Nálunk is csörgött ebéd közben a telefon, egy ....i magnóról azon azon aggódott, hogy a mi választókörzetünkben isaktív a szélsőséges pártok szavazótábora... itt felmérgesedtem, és leraktam egy cseppet sem kedves "dögölj meg" kíséretében. Utána bántam, meg kellett volna várnom, ki zavarta meg a kampánycsendet (bár tippem azért van), meg a rántott húst. Így hát nem tehettem bejelentést az oviban, megteszem itt. Különben, addigra már leszavaztunk, és nem rájuk :DDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztító jég és vihar Szabolcsban és Zalában

Zala megye több településén is fákat döntött ki a viharos erejű szél vasárnap délután, az esőzés… Tovább olvasom