Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Több millió dollár

a madárinfluenza ellen?

A magyar kormány több millió dollár támogatást kaphat a Világbanktól a madárinfluenzával kapcsolatos tennivalókra. A vissza nem térítendő támoga- tásból különböző felvilágosító, tájékoztató programok, vagy akár a gazdák kártérítése is finanszírozható – tartalmazza a kormányszóvivő közleménye.
„ A kormány levelet küldött a Világbanknak, melyben vissza nem térítendő támogatást és szakmai segítséget kért a madárinfluenza elleni védekezéshez. A pénzintézet mintegy ötszázmillió dolláros keretet nyitott a madárinfluenzával kapcsolatos tevékenységek támogatására, ennek egy részét nyerheti el Magyarország” – olvasható a kommünikében.
Batiz András közleménye kitér arra, hogy abban az esetben, ha a madárinfluenza vírusa háziszárnyasokra is átterjedne, és emiatt kényszerleölésekre kerülne sor, a vissza nem térítendő támogatásból fizethető lenne a gazdák kártérítése, de finanszírozhatóak lennének belőle különböző tájékoztató programok is.
A kormányszóvivő annak kapcsán tájékoztatott, hogy a Világbank szakértői négynapos magyarországi látogatáson tartózkodnak, hogy tájékozódjanak a madárinfluenzával kapcsolatos helyzetről, valamint az eddig megtett intézkedésekről. „Keddi ülésén egyébként a kormány újabb 300 millió forintot szabadított fel a költségvetés tartalékából a madárinfluenza elleni hatékony védekezés érdekében. A pénz az agrártárcán keresztül a baromfiágazat, konkrétabban: a védőkörzetekben szárnyast tartók megsegítését célozza. Ezzel már több mint 6 milliárd forintot különített el a kabinet a madárinfluenza elleni védekezésre” – zárul Batiz András közleménye. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Hegedűsné Kónya Szilvia

Három gyerek után akarta meglepni férjét a forráskúti Hegedűsné Kónya Szilvia, amikor jelentkezett… Tovább olvasom