Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Több meleget is bántalmaztak a felvonulás után

Többen is bántalmazást szenvedtek a Meleg Büszkeség Napján, a szombati budapesti felvonulást követően a mentősök szerint. A Pipa és a Tompa utcában is összerugdostak és megvertek egy német férfit.
A Pipa utcában egy német állampolgárt több mint tíz, többségükben fekete ruhát viselő és kopaszra nyírt fiatal támadott meg, akik egy kocsmából kijőve kötöttek bele a Közraktár utcánál található szórakozóhelyre tartó férfiba.

A részben magyarul is értő, 40 év körüli német férfi azt is elmondta, hogy a kocsmából kilépő fiatalok azzal a kérdéssel szólították le, hogy "te is büdös buzi vagy?". A férfi válaszolt, hogy igen, ekkor sörösüvegekkel támadtak rá és barátjára. A férfi kopaszra nyírt fején mintegy 6 centiméter hosszú vágás keletkezett, az ingét teljesen összevérezte, de zúzódásos sérülést szenvedett a lábán, a karján és a felső testén is. A támadást követően a férfiak távoztak, s egy teherautósofőr sietett a német férfi segítségére és ő hívta ki a mentőket is.

A Tompa utcában szintén megtámadtak egy fiatalembert, aki előzőleg a Felvonulási tértől a Közraktár utcáig tartó meleg felvonuláson vett részt, őt szintén egy 8-10 fős csoport bántalmazta azzal az indokkal, hogy szintén a meleg közösséghez tartozik. A fiatalember a rúgásoktól és ütésektől szenvedett sérüléseket a felső és az alsó végtagjain, illetve a fején. Mindkét sérültet a mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították.

A város több pontján is bántalmaztak embereket, de hogy hányat, arról nem tudtak felvilágosítást adni. Több, szórakozóhelyek teraszán ülő fiatal is azt mondta, hogy szemtanúi voltak kisebb atrocitásoknak, de a bántalmazottak sem mentőt, sem rendőrséget nem hívtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma ünnepli születésnapját a vásárhelyi Emlékpont

Ma egy esztendeje, hogy megnyílt az Emlékpont. A vásárhelyi múzeum fél évszázad – az 1945-től… Tovább olvasom