Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Több ezer embernek adhatna munkát a vízügy

A környezetvédelmi államtitkár elképzelési szerint a vízügyi igazgatóságokon létrehozandó fizikai állománnyal több ezren juthatnak álláshoz.
A környezetvédelmi államtitkár elképzelési szerint a vízügyi igazgatóságokon létrehozandó fizikai állománnyal több ezer dolgozni akaró juthatna állandó álláshoz - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Illés Zoltán a napilapnak elmondta, a vízügynél fizikai munkát vállalókból bejáratott brigádok állhatnának fel. Ezek csatornát ásnának, mélyítenék az árkokat és mentesítenék a növényektől, kaszálnának, erősítenék a gátakat, de akár nádaratásban is részt vehetnének. A vízügyi igazgatóságok ezeket a brigádokat tudatosan szervezve, hétről hétre más szakaszokra telepítenék. A heti turnusokban a gátszakaszokra kitelepülve végeznék a munkát, nem szállítanák őket nagy távolságra minden nap, amivel rengeteg költséget lehetne megspórolni - ismertette elképzelését az államtitkár.

Illés Zoltán szerint több mint százezer kilométernyi állami, önkormányzati vagy magántulajdonban lévő csatornahálózat, árokrendszer szabdalja keresztül-kasul Magyarországot, ebből következik, hogy állandó munkalehetőség adódna ezeknek a brigádoknak. A fizikai állomány december 15-től március 1-jéig csökkentett fizetést, úgynevezett rendelkezésre állási díjat kapna, kivéve, ha télvíz idején jeges ár támadna.

Az államtitkár a tervét már említette Pintér Sándor belügyminiszternek - olvasható a napilapban.

Olvasóink írták

  • 1. megmondomén 2013. július 05. 07:44
    „<moderálva>! pont télen lehet a bokrokat és fákat kivágni a csatorna medrekből.akkor lehet megközeliteni a külterületeken lévő vizelvezető árkokat. már pár éve volt a cuhai bakonyér áradása ,de gönyűnél még mindig öles fák figyelnek a mederben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: az elmúlt három év ˝legszánalmasabb˝ dokumentumát tárgyalja a parlament

"A pamfletből a kormányfő sértett hangja szól, aki beteges önhittségében azonosítja magát… Tovább olvasom