Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Több bűncselekmény, javuló felderítés

Több ismertté vált bűncselekménnyel s jobb felderítési mutatókkal zárta az elmúlt évet a Kapuvári Rendőrkapitányság. A balesetek száma csökken. Az idei évben költözhetnek a rendőrök az új székházba.
– Tavaly valamivel több mint háromszázhúsz bűncselekmény vált ismertté a városban – kezdte évértékelését Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány. Ez mintegy hétszázalékos emelkedést mutat a 2005-ös adatokhoz képest. Ez véleménye szerint illeszkedik az elmúlt öt év átlagához. A kapitány azonban hangsúlyozta: emellett nőttek a felderítési mutatók is, több mint hetvenhat százalékos eredményükkel az országos átlagban is az élbolyhoz tartoznak.
Emelkedett – huszonkilenc százalékkal – a vagyon elleni bűncselekmények száma. A csalások esetében négyről huszonháromra, a betöréses lopásoknál pedig tizenhatról huszonhétre emelkedett az esetszám.
– Ebben a kategóriában – betörések – a legmagasabb, hatvanszázalékos a felderítési mutatónk – mondta az alezredes.

– A lakásbetörések száma stagnál, évente három-öt eset fordul elő. A legnagyobb csökkenés a gépkocsifeltörésekben mutatkozik, öt év alatt huszonnégyről kettőre csökkent az esetszám.
Kiss Zoltán szerint sajnos növekszik (tizenötről huszonegyre) a kábítószerrel kapcsolatos esetek száma (legutóbb: Kisalföld, 2007. február 16.), bár a kapitány szerint még kezelhető ezek mértéke.
Az úton levőkről szólva kijelentette: javuló közlekedési morál mellett csökken a balesetek száma (134). Halálos kimenetelű karambol két esetben fordult elő Kapuváron és környékén az elmúlt évben.
A tragédiák általában a 85-ös főúthoz köthetők. A városban és környékén egyre többször látni igazoltató rendőröket, s ezzel együtt is kevesebb ittas járművezető akad fenn a rostán.
– Nagy hangsúlyt fektetünk a bűnmegelőzésre, ezért ezt független előadó munkájával is segítjük – mondta Kiss alezredes. Az úgynevezett DADA-programban közel hatszáz iskolás gyermek, valamint több mint száz pedagógus és szülő hallgathatott előadásokat a megelőzésről és a drogokról. Bűnmegelőzési napjukon több mint hatszáz fiatal előtt neves előadók beszéltek a problémakörről. A rendőrök tervei szerint idén is megtartják ezt a programot.
– Amellett, hogy megköszönöm a helyi állomány munkáját, örvendetes együttműködést alakítottunk ki a babóti és a kisfaludi polgárőrökkel is – tette hozzá a kapuvári rendőrkapitány. Az idei év legkiemelkedőbb feladatának az új rendőrségi épület megnyitását tartja. Információink szerint még tavasszal az új székházba költöznek a kapuvári rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályát módosítva lettek művészek

A színházi és a zenei életben Szegeden is sok olyan népszerű művész dolgozik, aki eredetileg egészen… Tovább olvasom