Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Több az adóbevallás, mint tavaly

Idén eddig a tavalyinál harminc százalékkal több ügyfél fordult meg az adóirodákban, az igények alapján megnövelik a fogadási időt.

Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságához megyénkből 166 ezer személyijövedelemadó-bevallás érkezett. Az adatok feldolgozása még tart, annyit azonban tudni lehet, hogy 95 ezren jogosultak adó-visszatérítésre, ennek összege 4,5 milliárd forint.

A bevallások „darabszáma" 50 ezerrel több a tavalyinál. Ennek az az oka, hogy a megváltozott jogszabályokkal élve a munkáltatók sokkal kisebb számban vállalták el, hogy elkészítik dolgozóik bevallását. Így a korábbi évekhez képest a munkavállalóknak több mint fele idén már maga volt kénytelen foglalkozni adóügyeivel.

Részben ez is az oka, hogy lényegesen megnőtt az adóhivatali ügyfélszolgálati irodák forgalma. Az okok között szerepel még a járulékfizetéssel (például őstermelők esetében) kapcsolatos jogszabályok változása. A most már az adóhivatalhoz tartozó illetékügyekben is sokan kérnek felvilágosítást, ügyintézést. Az ügyfélszolgálati irodák forgalma idén április végéig 30 százalékkal magasabb volt, mint a tavalyi hasonló időszakban. A győri irodán például 42 ezren, Sopronban 17 ezren fordultak meg.

A megnövekedett igény indokolja a fogadási idő növelését, a győri központi irodában például heti 3 órával. Június 11-től az APEH-irodák ügyfélfogadási rendje a következő: Győr (Szent István út 15–17.): hétfőn 8–18, kedden, szerdán és csütörtökön 8–13 óra között. Sopron (Kis János u. 4.): hétfőn 10–17, kedden, szerdán, csütörtökön 8–13 óra között. Mosonmagyaróvár (Deák tér 1.): hétfőn 8–17, kedden, szerdán, csütörtökön 8–13 óra között. Kapuvár (Fő tér 22.): csütörtökön 9–15 óra között. Csorna (Szent István tér 22.): szerdán 8.30–14.30 óra között. Pénteken az ügyfélfogadás minden irodában szünetel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év tömény aggodalom

Életükből több mint öt évet, avagy évente 27 napot töltenek aggódással a britek – ez derül ki… Tovább olvasom