Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Több a sokknál

Egy hagyományos értelemben vett, vérbeli vígjáték Steve Martinnal, aki randevúra hívja interneten megismert választottját. Aki el is jön. És vele jön a pokol. A botrány. Az őrültekháza.

Mit tehet egy jogász (Steve Martin), ha túl sok a munkája, a családja elhagyja, mert nagyon unja a munkamániáját, ő pedig egyedül él egy nagy, üres házban, elviselhetetlenül unalmas szomszédai között? Természetesen felkeresi az interneten a magányos jogászok csevegőfórumát, és udvarolni kezd. Azután randevúra hívja választottját.
Aki el is jön. És vele jön a pokol. A botrány. Az őrültekháza.
Nyomában pedig a rendőrség. Mert persze az, aki írásban karcsú szőke ügyvédnőnek mondta magát, valójában fekete, nagyszájú és megállíthatatlan, mint egy úthenger (Queen Latifah). Egyébként bankrablásért ült, míg meg nem szökött. És most azt akarja, hogy alkalmi levelezőpartnere vállalja el a védelmét. A jogász megpróbálja kidobni, de ő kidobhatatlan. Aztán megpróbálja lerázni, de lerázhatatlan. És elhallgattathatatlan és leállíthatatlan. A békés környékre beköltözik a gettó, az addig visszavonult életet élő férfi pedig olyasmiket tesz és mond, amiket addig álmában sem mert volna.
De fokozatosan ráérez az ízére…

INFÓ

David Hoberman producer:
- Imádom az olyan történeteket, amikor egy idegen belecsöppen egy rendezettnek tűnő életbe, és a feje tetejére állít mindent. Ebben a filmben végül mindenki megváltozik, de ez csak fájdalom és szenvedés árán megy, ezt pedig kiválóan lehet bemutatni komikus elemekkel. Szerintem Steve égett a vágytól, hogy ismét szerepeljen egy vígjátékban. Ő egész egyszerűen zseniális, amikor hülyére vett figurákat játszik, ezekben a szerepekben kedvére bolondozhat, elengedheti a fantáziáját, annyira őrült és vad lehet, amennyire csak tőle telik."

Steve Martin
- Ez egy hagyományos értelemben vett, vérbeli vígjáték, és én már jó ideje nem csináltam ilyet. Volt valami a forgatókönyvben, ami a 80-as évek klasszikus darabjaira emlékeztetett: kicsit obszcén, kicsit harsány, kicsit érzéki, kicsit szabadszájú, mindez együtt, korlátok nélkül.
Ellenállhatatlannak találtam Peter Sanderson figuráját. Konzervatív életet élő fickó, és túl sokat dolgozik. Emiatt hagyja el a felesége, amit ő persze nem ért, és szeretné visszahódítani. Soha nem sikerülne neki, ha Charlene feje tetejére nem állítana mindent az életében, mert ettől megváltozik, és hirtelen megint vonzó lesz a volt felesége szemében.
Martint lázba hozta a lehetőség, hogy szerepelhet egy vígjátékban, mivel az utóbbi időben a komédiát leginkább íróasztal mellett művelte. Írt novellákat, valamint különböző sorozatokhoz kisebb-nagyobb epizódokat.
- A média már csak ilyen: amikor írok, azt inkább szellemi, amikor meg játszom, azt inkább fizikai tevékenységnek titulálják" - jegyzi meg mosolyogva.
Martin, akiről túlzás lenne azt állítani, hogy számítógépfüggő vagy hogy órákat lóg a chat-fórumokon („Egy e-mail elküldésével még boldogulok" - vallja be magáról), azért megtalálja a figura és a közte levő hasonlóságot: - Peter nagyon konvencionális fickó, és alapjában véve én is az vagyok. Ez pedig azért jó, mert minél konvencionálisabb a figura, annál mulatságosabbá válhat egy jelenet. A komikum egyik legfőbb forrása, amikor ellentétes karakterek találkoznak.

Adam Shankman rendező:
- Egy hagyományos Steve Martin-filmet akartam csinálni, mint amilyen a Mindenem a tiéd vagy az Örömapa. Azt mondtam Steve-nek, hogy szeretném, ha igazán stevemartinos dolgokat csinálna. Hogy ez pontosan mi, azt persze nehéz megfogalmazni. Neki nem kell erőlködnie, hogy karizmatikus legyen. Kirobbanó erejű humora az én generációm számára klasszikus. Senki más nem képes erre rajta kívül. És ebben a filmben a lehető legjobb formájában fogja a közönség viszontlátni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az özvegy hitt férje életművében

„ A család nevében mondhatom, örülünk annak, hogy Győr emléket állít a férjemnek”… Tovább olvasom