Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Tízpontos reformlistát tett közzé az SZDSZ

Tízpontos reformlistát tett közzé a Szabad Demokraták Szövetsége, jelezve, mi az, aminek megvalósításához a ragaszkodik a párt.
"Az SZDSZ ezzel a tíz ponttal kívánja bizonyítani létjogosultságát a beszűkült politikai térben" – írta a lap. Az SZDSZ tíz pontjában kevés a teljes konszenzust élvező kérdés, olyan, amelyben a szocialistákkal azonnal mindenben egyetértenének – állapította meg a cikk, amely a kevés konszenzust élvező egyikeként tér ki a pártfinanszírozás megváltoztatásának szükségességére is. Ebben a kérdésben – amiről már elvi pártközi egyezség született – "bevezetnék az elkülönített, nyilvános kampányszámlát, tiltanák a céges adományok, támogatások elfogadását, növelnék a pártok kampánykeretét".

Az árampiac liberalizációját taglaló pont a lap szerint az "ellenpélda" a konszenzusra: a liberálisok ezen a területen ugyanis azt az állapotot kívánják megszüntetni, hogy nagyfogyasztó vállalatok sokkal többet fizetnek az energiáért, mint a kisfogyasztók, "továbbá teljessé tennék a piac szabadságát, amihez azonban fel kellene mondani sok, jelenleg érvényes és kedvezményeket is tartalmazó szerződést".

A tízpontos reformlista tanúsága szerint az SZDSZ meg kívánja állítani továbbá a nyugdíjkiadások folyamatos növekedését; a párt egy másik javaslata szerint az egyházfinanszírozásban az szja két százalékát lehetne a civileknek és az egyházaknak adni, elkerülve, hogy választani kelljen köztük. A Népszabadság megítélése szerint koalíciós "tűzfészek" lesz a tízpontos reformlistának az az része, amely azt kezdeményezi, hogy az állambiztonsági ügynökök aktáit a korábbinál szélesebb körben tegyék nyilvánossá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón, így a jövő héten megnyerhető összeg 330 millió… Tovább olvasom