Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tízmilliós tartozás miatt ölték meg a Prikkel házaspárt

Tízmillió forintos tartozás miatt ölték meg a Prikkel házaspárt, akiknek földi maradványaira január 4-én találtak rá kiégett autójukban Igar határában - jelentették be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon.
Az ügyben korábban hat személyt gyanúsítottak meg, de a nyomozás jelenlegi állása szerint csak két személlyel - apával és fiával szemben - javasol majd vádemelést a rendőrség, további négy személlyel szemben az eljárás megszüntetését javasolják. Mint azt a rendőri vezetők elmondták, azért, mert az eljárás során kiderült: nincs közük a bűncselekményhez.

Lasancz Zoltán, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI kérdésére azt mondta: amennyiben nem következik be fordulat az ügyben, úgy egy hónap múlva lezárják a nyomozást.

Rosta Tibor alezredes, az ügy kiderítésére felállított nyomozócsoport vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta: a két, jelenleg is előzetes letartóztatásban levő gyanúsított - apa és fia - a lakásukra hívták a házaspárt, hogy tízmilliós, két évvel korábban nyújtott kölcsönüket félmillió forint kamattal együtt visszafizessék. Az MTI-nek az alezredes kifejtette: a hitelt a fiú vette fel, ám arról az egész család tudott. A megállapodás szerint a kölcsön vissza nem fizetése esetén az adós elvesztette volna ingatlanát.

Az adatok szerint a lakásban dulakodás történt, feltehetően azért, mert nyilvánvaló volt, hogy az adósok nem fizetnek. Rosta Tibor ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a bántalmazás során egy baseball ütőnek is szerepe volt, amely a később égésgyorsítóval felgyújtott autóban elégett. A házaspárt a lakásból Igar határába vitték. Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Rosta Tibor azt mondta: ekkor már a feleség nem élt, a férjjel kapcsolatban pedig nem volt megállapítható, hogy élt-e még ekkor.

Lasancz Zoltán - aki a bűncselekmény elkövetésekor a sárbogárdi rendőrkapitány volt - emlékeztetett: a házaspárnak tavaly december 29-én veszett nyoma Mezőszilasról. Mivel aznap nem érkeztek haza, fiuk a sárbogárdi kapitányságon jelezte eltűnésüket. A rendőrök meghallgattak több személyt, így jutottak el a vállalkozóhoz, aki tartozott neki. Mivel a férfi ellentmondásba keveredett vallomása során, a rendőrség büntetőeljárás megindításáról döntött. Eleinte személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást. Egy héttel később, Igar határában találták meg a mezőszilasi házaspár kiégett autóját, benne földi maradványaikat, amelyről azonban csak később, DNS-vizsgálat során derült ki, hogy valóban ők ültek a kocsiban.

Az ügyben jelenleg előzetes letartóztatásban levő két férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Sándor Miklós ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője ismertette: minden erővel azon dolgoztak, hogy az elkövetőket elfogják. Mint mondta, Papp Károly, akkori Fejér megyei rendőrfőkapitány 10 fős nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére, emellett a megyei kapitányságon, valamint a székesfehérvári és a sárbogárdi kapitányságokon összesen mintegy 90-en dolgoztak ezen az ügyön.

További számadatokat ismertetve elmondta: 3.584 munkaórát fordítottak az ügy felderítésére, amihez hozzájön még további 2.094 túlszolgálat, ami munkaidőn kívülre, hétvégére vagy ünnepnapra esett. Ez munkabérben kifejezve majdnem 12 millió forint, amihez még mintegy félmillió forintos üzemanyagköltség is hozzáadódik.

Sándor Miklós megemlítette: a nyomozócsoport vezetője gyakran 63 órát dolgozott egyhuzamban, de olyan munkatárs is akadt, akik 48-56 órát dolgoztak. Az ügyirat 3.500 oldalas, 150 tanút hallgattak meg és 25 igazságügyi szakértő segítségét vették igénybe.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők tartozása miatt raboltak el egy 11 éves gyermeket

Emberrablással gyanúsít a rendőrség több személyt is, akik egy 11 éves gyermeket tartottak fogva -… Tovább olvasom