Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Tízezrek segítik a jó ügyeket

A Kisalföld napilap olvasóinak köszönheti erejét. Azért hallják meg mindenhol a mi szavunkat, mert naponta negyedmillió olvasót képviselünk. Azért sikeresek kampányaink, mert önök segítenek. Azért jöhetett létre a szívcentrum Győrben, az autistaotthon Mindszentpusztán, azért juthatott navigációs készülék a megye minden mentő- és tűzoltóautójába, mert olvasóink összefogtak, és a jó ügyek mellé álltak. Köszönjük!
A Kisalföld 2006-ban is több közösségi kampányt hirdetett meg és vitt végig. Kampányaink egy része hagyományos, karitatív akció volt. Egy részük fontos közügyekért állt ki. De ugyanígy próbáltuk az egymást követő generációkat, illetve a közös érdeklődési körű olvasókat is szolgálni. Akár komolyan, akár vidáman, ahogy az adott terület, témakör éppen megkívánta. Elmondhatjuk, hogy a mögöttünk hagyott évben több tízezer olvasónk adott fel pénzt jó ügyeket szolgálva a lapunkba fűzött csekkeken. Több tízezren írták meg véleményüket SMS-rovatunkban, osztották meg boldog pillanataikat az MMS-rovatban. A Kisalföld egy nagy kommunikációs térré vált, ahol az olvasók is kifejthetik véleményüket, megoszthatják másokkal az emlékezetes családi eseményeket. Kiállhatnak fontos közügyekért és segíthetnek is másokon.

Csekkek a szívcentrumért

Az idei év legnagyobb erőket megmozgató kampányát a győri szívcentrumért indítottuk. Olvasóink az első pillanattól átérezték, milyen fontos, hogy régiónkban is létesüljön egy „gyors reagálású hadtest”, vagyis egy katéteres laboratórium, ahol hatékonyan fel lehet venni a harcot az infarktussal. Ahol évente sok száz életet menthetnek meg, és a kezelés után az infarktuson átesett betegek is teljes életet élhetnek.
Az olvasóink által befizetett több tízmillió forint adománynak is köszönhető, hogy a centrum gyorsan felépült, és a decemberi hivatalos megnyitóig a dr. Dézsi Csaba András által vezetett team már túl volt ezer sikeres beavatkozáson.

Benépesül az autistaotthon

Ha a 81-es főúton járnak, Pér után érdemes egy kis kitérőt tenni, és megnézni a Mindszentpusztán felépült autistaotthont. Önöknek köszönhetően egy impozáns épületbe költözhet a következő hetekben tizenkét autista fiatal. Az ötszázötven négyzetméteres otthon több ezer olvasónk és több tucat cég, civil szervezet, önkormányzat összefogásával épülhetett meg. A „főpróbát” egy családi ház felépítése jelentette Tiszavárkonyban. 2001-ben az árvízkárosult Lőrincz család költözhetett új otthonba olvasóink, partnereink segítségével. A boldog, időközben gyarapodó család azóta is hálás a kisalföldieknek.
Az autistaotthon hasonló módon épült, a téglától a cserépen át a szalagparkettáig, ágyakig minden építőanyagot és bútort olvasóink, üzleti partnereink adtak össze. Januártól tizenkét család lehet biztos abban, hogy megfelelő, szeretetteljes környezetben gondoskodnak autista gyermekéről.

Szabó Andris CD-je

A bősárkányi vak kisfiút, Szabó Andrist először a csornai Ki mit tud?-on hallottuk énekelni. Szerettük volna megmutatni tehetségét a világnak és elindítani a zenei pályán. Hamar megszületett a döntés: ehhez egy CD kiadása jelenthetné a megfelelő alapot. A lemez elkészítésében kiváló partnerre találtunk az omegás Benkő László személyében és az Első Győri Lions Clubban. Andris elvarázsolta a budapesti Media General stúdió munkatársait is, ahol profikat meghazudtoló gyorsasággal és magabiztossággal énekelte fel a dalokat.
Olvasóink visszajelzései azt igazolják, hamar a szívükbe zárták Andrist. A tizenegy éves kisfiú nem csak azt bizonyította be, milyen nagy tehetsége van az előadó-művészethez. Nem volt rest válasz SMS-t íratni szüleivel, hogy lapunkon keresztül megköszönje a jókívánságokat.
Célunk most már az, hogy a Dalokban élnek a fények aranylemez legyen.

Navigációval a gyors segítségért

Amikor a szerkesztőség feldolgoz egy aktuális témát, nemcsak arra figyel, hogy az adott cikk hiteles és pontos legyen, hanem azt is megnézi, hogy a nyilvánosság erejével hogyan segíthet a probléma megoldásán. Így történt ez akkor is, amikor a nyár derekán arról írtunk, hogy a mentők, tűzoltók is nehezen jutnak célba olyan új településrészeken, utcákban, amik sok esetben még nem is szerepelnek a rendelkezésükre álló térképeken. „Segítenék-e munkájukat a navigációs készülékek?” – kérdeztük a szolgálatvezetőket. A határozott igen után más dolgunk nem maradt, mint meghirdetni az új Kisalföld-kampányt: legyen minden mentő- és tűzoltóautóban navigációs készülék. A lap erejét jelzi, hogy az adományoknak és a GPS-készülékeket forgalmazó cégek pozitív hozzáállásának köszönhetően néhány héten belül sikerült összegyűjteni a szükséges 37 eszközt. Sőt, már nemcsak nálunk, hanem más megyékben is, hiszen a Kisalföld-kampány követőkre talált más megyeszékhelyeken is.

Kisalföld a Mosoni-Dunáért

Ha a Szigetközért, a Dunáért kell kampányt indítani, nagy lelkesedéssel tesszük, de mindannyiszor erős ellenszélben kell hajóznunk. Idén szerettük volna kiharcolni, hogy a Mosoni-Duna és a Szigetköz ügye kerüljön be a II. Nemzeti Fejlesztési Tervbe. Itt helyben sikerült elérnünk az elérhetetlent: egy hajóba ült jobb- és baloldal, ráadásul egy irányba is eveztek. A sárkányhajókban polgármesterek, -jelöltek, képviselők, prominens közéleti személyiségek egy emberként demonstráltak a Mosoni-Dunáért. Még Bajnai Gordon, az NFT-ért felelős kormányzati vezető is zokszó nélkül húzta fel a Kisalföld kampánypólóját, egyetértve azzal, hogy Győrnek a pangó folyómedrek városa helyett újra az élő folyók városá-

nak kell lennie... Aztán mégsem került be az NFT-be a Mosoni-Duna-projekt.
A kampány, a lobbizás azért persze megy tovább, mert jó magyar szokás szerint itt is vannak kiskapuk, és ha a fő sodorvonalban nem is tudunk célba jutni, még a mellékvizeken van esély a sikerre. Arra legalábbis, hogy a gönyűi kikötő fejlesztésével együtt a Mosoni-Duna vízszintemelése is megoldódjon.

XX. Század Múzeum Mosonmagyaróváron

Amikor híre ment, hogy esetleg értékesítik a határőrlaktanyát Mosonmagyaróváron, felkaptuk a fejünket. Ötven évvel ezelőtt, október 26-án az ipartelepi épületből adták le a gyilkos sortüzet a békés tömegre. Szóba került, hogy a tervek szerint új funkciója lehet a kaszárnyának. Mégse egy újabb kínai áruház vagy egy bálabutik kapjon benne otthont, gondoltuk. Sokkal inkább egyféle Terror Háza, egy XX. Század Múzeum, ahol méltó emléket állíthat a város az áldozatoknak, a forradalomnak. Javaslatunkkal megkerestük az önkormányzatot. A jelen állás szerint a XX. Század Múzeum néhány éven belül megvalósulhat. A szerkesztőség szerepet vállal az előkészítésben.

Olvasni jó! – másodszor

Idén is meghirdettük Olvasni jó! kampányunkat általános iskolás diákoknak. A felmérések azt mutatják, hogy a mai gyerekek nem szeretnek olvasni és az olvasásértésükkel is baj van. Mi ezt nem tapasztaltuk. A több ezer diáknál, akik részt vesznek játékunkban, semmiképpen sem. És ez biztató jel. Nekünk is, akik az írott szavakból élünk.

A Kisalföld receptjei 1., 2., ...

Az olvasóinknak meghirdetett receptversenyünkre olyan sok jó receptet küldtek be szerkesztőségünkbe, hogy érdemes volt továbbgondolni az akciót. A beküldők is, a receptek is megérdemelték, hogy a kínálatot jóféle szakácskönyv(ek)ben örökítsük meg, így is tisztelegve a beküldők előtt. A Kisalföld receptjei nem várt sikert hozott, olyan nagy sikert, hogy az első kötetet követte a második. Tavasszal pedig már jön a folytatás: A Kisalföld nagy süteményeskönyve, és a sorozatot jövő ősszel megkoronázzuk a főszakácsok, vagyis a Kisalföld-könyvek zsűrijének összeállításával, Így főzünk mi címmel. Szinte hihetetlen, de a szakácskönyveinkkel ki sem kellett lépnünk a megyehatárokon túlra, csak itt a Kisalföldön harmincezer példány elkelt az első két kötetből.

A Tippmestertől a Színötösig

A szakácskönyvekkel még nem értünk a Kisalföld 2006-os kampányainak végére. Biztosan emlékeznek rá, hogy a két évvel ezelőtt meghirdetett Jó kezekben – Emberséggel az egészségért kampányunk után idén a pedagógusok munkáját ismertük el. Meghirdettük a Jó kezekben – A katedrák kedvencei kampányt. Nagyon sok kiváló tanítót, tanárt mutattunk be, állítottunk példaképül az olvasók szavazata alapján. De nemcsak a kiváló tanárok, hanem a kitűnő tanulók fotója is bekerült a Kisalföldbe. Csaknem kétezer színötös diák mosolygott vissza lapunk hasábjairól.
Végül, de nem utolsósorban a sportbarátok kedvét is kerestük. Meghirdettük a Tippmester játékot. Mégpedig úgy, hogy a figyelmet a helyi sportra irányítottuk. A megyében szereplő kézi-, kosár- és futballcsapatok mérkőzéseinek végeredményét tippelhetik meg olvasóink. Hetente több mint ötszázan játszanak velünk.
A Kisalföld jövőre új közösségi kampányokkal jelentkezik. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lap olvasóinak köszönheti erejét. Köszönjük, hogy segítik a jó ügyeket. Köszönjük, hogy velünk vannak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini hokis halála

Jégkorong

Egy 17 éves kanadai jégkorongos mérkQzés közben összeesett és meghalt a… Tovább olvasom