Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Tizenötből hét régióközpont kerülhet Győrbe

Folytatás az 1. oldalról.

Az ÁNTSZ, a rendőrség és a közigazgatási hivatal: nem véletlenül ezzel a hárommal kezdjük a felsorolást, ugyanis az érintettek ezeket, illetve még az adóhivatali központot tartják a legjelentősebb kérdésnek, amelyek a végső számvetésnél (hogy a megyék közül ki milyen pozíciót harcolt ki magának) döntő fontosságúak lesznek.
Lássuk hát: az APEH-központ Győrben lesz, ez a kérdés már eldőlt. Az ÁNTSZ és a közigazgatási hivatal most már bizonyosan a kisalföldi megyeszékhelyre kerül, a rendőrség azonban egyre valószínűbb, hogy Szombathelyre. Nem hivatalos beszélgetésből úgy tudjuk, azt semmiképp sem fogadta volna el a vasi székhely, hogy a négyből mind a négyet elveszítse, így a rendőrségről – hiába volt a győri követelési lista legelején – le kellett mondania a győri lobbinak.
A többi központ sem mellékes persze, így például az, hogy Győr neve mellett szerepel már elfogadott, illetve javasolt régióközpontként az államkincstár, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a katasztrófavédelem, valamint a közlekedésfelügyelet.
Szombathelyé lett, illetve várhatóan lesz a rendőrség, a munkaügyi központ és a munkabiztonság; az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), valamint a vám- és pénzügyőrség és a földhivatal – de ez utóbbinál meg kell jegyezni, a régiós átalakítást csak későbbre tervezik. Ugyanez áll az agrártárca hivatalára, amelynek tervezett helyszíne Zalaegerszeg. A nyugdíjügyi régióközpont szintén Zala megyébe, Nagykanizsára kerül(het). A tervezett, illetve már elfogadott központokat a hírgrafika mutatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszik olvasóinknak a szakácskönyv

Nagy siker olvasóink körében szakácskönyvünk, megrendelőink többségéhez már becsengettek kézbesítő… Tovább olvasom