Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tizenöt százalékkal emelkedik a víz és a szennyvízcsatorna díja

Az inflációt jelentősen meghaladó mértékben, 15 százalékkal emelkedik a víz és a szennyvízcsatorna díja Sopronban és környékén. Emellett döntés született arról is, hogy a közműfejlesztési hozzájárulás mértéke is drágul.
Több, a fogyasztókat közvetlenül érintő napirendi pontot is megtárgyalt a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. közgyűlése. A negyven tulajdonos település polgármestere határozott egyebek mellett a víz- és csatornadíj emelésének mértékéről. A képviselő-testületeknek az új díjrendeletet ezen javaslat alapján kell meghozniuk. A vízmű közgyűlésének döntése alapján 2007. január elsejétől a víz köbméterenkénti díja 211,6 forintra változik. A szennyvízért köbméterenként a lakosságnak 213,8, a vállalkozásoknak pedig 226,2 forintot kell fizetniük.
A Kisalföld kérdésére, hogy mi indokolta az inflációt jelentősen meghaladó, 15 százalékos áremelést, Hegedüs László, a zrt. vezérigazgatója elmondta: – A következő évtől az önkormányzatok számára 27 százalékkal magasabb bérleti díjat kell fizetnünk közművek használatáért, így például a kutakért, a szennyvíztisztítóért és a vezetékhálózatért. Ezek a befizetések képezik a felújítási alapot. Így jövőre 645 millió forintot kell fizetnünk. Egyébként uniós előírás, hogy az amortizációs költségeket meg kell jelenítenünk a fogyasztói árakban. A 6,2 százalékos inflációval számolva és figyelembe véve a megemelkedett kiadásainkat, átlagosan 15,1 százalékos drágulásra kell számítani. A vízmű közgyűlésén döntés született továbbá arról is, hogy az újonnan induló vállalkozásoknak egységes mértékben kell közműfejlesztési hozzájárulást fizetniük. Az emelkedés itt nyolcszázalékos.
Hegedüs László elmondta még, életbe lépett az egységes minőségbiztosítási rendszer, amely garantálja a folyamatos és jó minőségű vízszolgáltatást. A soproni fedett uszoda és a strand is megkapta a HACCP-szabvány szerinti tanúsítványt.

Soproni vízművesek sikere

A közelmúltban rendezett IV. Országos Ügyfélszolgálati Versenyen a részt vevő 25 csapat közül a soproni vízművesek az 5. helyezést érték el. Az előzetesen megadott feladat teljesítéséért pedig, mint a „legszebben csomagolt víz” szállítói, különdíjat kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - közölte az Egészségügyi… Tovább olvasom