Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Tizenöt éves

baráti kör

A településről szóló legújabb könyv bemutatójával egybekötött találkozón ünnepeltek hétfőn este a 15 éves Ménfőcsanakért Baráti Kör régi és jelenlegi tagjai, pártolói és segítői. A községházban tartott jubileumi találkozón a kör alapítói visszaemlékeztek a kezdeti időszakra, amikor 1990-ben 45 taggal megalakították a lokálpatrióta társadalmi szerveződést.

Az első hónapokban ismeretterjesztő előadások, sütés-főzési praktikák, valamint kertészethez kötődő találkozók álltak az összejövetelek középpontjában. Később egyre több volt a helytörténeti kutató, publikáló és előadói tevékenység. Már az első évben kiadták a kilenc szerző által összeállított „Ménfőcsanak” című könyvet.
Az azóta eltelt másfél évtized alatt szociális rendezvényeket szerveztek, elkezdték az egyedülálló idősek támogatását, ünnepeken megajándékozták őket. Megalakult a közbiztonságot javító csoport, abból jött létre később a Szent István Polgárőr Egyesület.
Az évek folyamán egyre inkább a lokálpatrióta tevékenység került előtérbe. A tagok hasznos tanácsokkal szóltak hozzá a rendezési tervekhez, praktikus véleményeket továbbítottak a település jövőjével kapcsolatban a városvezetéshez. Legutóbb a 15 éves fennállás évében a kör tagjai, a kertbarátok emlékezetes „tapasztalatcsere-kiránduláson” vettek részt Somló hegyen. A hétfői találkozón Winkler Csaba szerkesztő mutatta be Szabady János „Ménfőcsanaki séta” című könyvét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázszerelő életet menthet

A lapunk kezdeményezésére alapított, s a gazdaságban elért sikert elismerő Délmagyarország Presztízs… Tovább olvasom