Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tizennyolc évet kapott az öngyilkosságot megkísérlő bankrabló

Tizennyolc év fegyházra ítélték nem jogerősen azt a több fegyveres bankrablást elkövető fiatalembert, aki utolsó sikertelen támadásakor fejbe lőtte magát.
Tizennyolc év fegyházra ítélte hétfőn nem jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB) azt a több fegyveres bankrablást elkövető fiatalembert, aki utolsó sikertelen támadásakor fejbe lőtte magát, és csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően maradt életben.

A büntetett előéletű, nyolc általánost végzett huszonéves fiatalember szerencsejáték-függő volt, és súlyos adósságai miatt 2009-2010-ben többször is fegyverrel rabolt ki fővárosi bankfiókokat, zsákmánya összesen több mint 20 millió forint volt.

2010 márciusában egy bankrablásnál a biztonsági őr ellenállt, dulakodni kezdtek, eközben a támadó többször sikertelenül próbálta lelőni az őrt, majd amikor riasztották a rendőrséget, saját magát lőtte fejbe.

Az FB nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, minősített rablások és más súlyos bűncselekmények miatt szabta ki a 18 évet. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy ebben az ügyben az elkövető, tekintettel az öngyilkossági kísérletre, nyilvánvalóan őszintén megbánta tettét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a két ünnep között is ülésezzen a Parlament

A Fidesz kezdeményezi, hogy ezen a héten csütörtökön és pénteken is ülésezzen az Országgyűlés. Tovább olvasom