Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Tizennégy méteren elérték a mélygarázs legmélyebb pontját az építők

Sopronban az építők elérték a Petőfi téri mélygarázs legmélyebb pontját, a járdaszinttől mért 14 métert. A földkitermeléssel január végéig végeznek a szakemberek.
Sopronban gyakran megállnak a Petőfi téri mélygarázs építkezésénél a kíváncsiskodók, s nyomon követik, amint 14 méteres mélységben, a tervezett mélygarázs legmélyebb pontján már az alapozást készítik elő a szakemberek. A gödör másik oldalán ugyanakkor még javában végzik a földkitermelést.
– A napokban elértük a leendő garázs 14 méter mélységű alapszintjét – tájékoztatott Ács Imre projektmenedzser. – Összesen harmincezer köbméter földet kell kitermelnünk, e mennyiség hatvanöt százalékával végeztünk. Az utolsó köbméter földet január végéig szeretnénk elvitetni. Ezáltal túljutnánk a földmozgásos időszakon, ennek eredményeképpen pedig nagymértékben lecsökkenne a lehetséges épületkárok – a repedések – további veszélye. A kiemelt talaj sopronkőhidai rekultivációs célokat szolgál.
A tér színházzal szemközti területén már hozzáfogtak a hatvan centiméter vastag alaplemez kialakításához. Ennél a műveletnél – 2045 négyzetméteren – háromezer tonna vasbetont használnak fel. E munka február közepéig tart, utána jöhet a toronydaru és a szerkezetépítés.
– A kedvező időjárásnak köszönhetően jól haladtak-haladnak a munkák. Nem is annyira a hidegtől tartunk – hiszen mínusz 10 fokig nincs akadálya annak, hogy dolgozzunk –, hanem a csapadéktól. A gödör gyűjtőként működne. Nehéz lenne kiszivattyúzni a vizet, felázna a talaj, s még sorolhatnánk a gondokat – folytatta a projektmenedzser, aki elmondta: a mélygarázs építésénél naponta húsz-harminc szakember dolgozik nyolc-tíz munkagéppel. Terveik szerint nyárra elkészül a közel kétszáznegyven gépkocsi befogadására képes mélygarázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit szól az enyhe télhez?

Tovább olvasom