Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tizennégy kérdéses népszavazást!

Rövid kiegészítésem lenne csupán, most, hogy már mindenki – az ellenzéktől a miniszterelnökig – kifejtette, jó ötlet a reformnépszavazás, csináljuk csak. Rendben, csináljuk meg! De húzzunk bele még hét kérdést, kedves barátaim, merthogy nekem is vannak ötleteim; legfeljebb nem fekvő, hanem álló lapon szavazunk. Tehát:

– Egyetért-e ön azzal, hogy mostantól négy-, de inkább háromnapos munkaheteken dolgozzunk, a hétfőt és a pénteket töröljük a naptárból, az adózást pedig felejtsük el?
– Egyetért-e ön azzal, a gyerek matematikaleckéjéhez ezentúl a megoldási kulcsokat is mellékeljék, a furulyaórákat pedig kötelezően az iskolában kelljen letudni?
– Egyetért-e ön azzal, hogy a szomszéd kutyája ne ugathasson, amikor a Barátok közt kezdődik a tévében, s külön testület vizsgálja, egyenlő arányban mossák-e át az agyunkat a különböző médiumok?
– Egyetért-e ön azzal, hogy rendőr csak a zebráknál irányíthasson, akkor is legfeljebb forgalmat; felszerelését naponta vizsgálják át, s ha bármit magánál hord, amivel sérülést okozhat, azt haladéktalanul vegyék/kobozzák el tőle?
– Egyetért-e ön azzal, a rózsaszín végre kimenjen a divatból?
– Egyetért-e ön azzal, hogy mostantól valamennyi politikus arcát csak satírozva mutathassa a média, felszólalásaikból töröljenek mindent, ami a nyugalom megzavarására alkalmas, nyilatkozataik közben pedig kötelezően tegyék ki a piros 18-as karikát?
– Egyetért-e ön azzal, hogy a „B” típusú gépjármű-vezetői engedélyhez mostantól egy tank beindítását és kormányzását is tanítsák meg?
Merjünk nagyot álmodni, kedves barátaim!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom