Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Tizennégy év börtön az idős asszonyt megerőszakoló, majd meggyilkoló férfinak

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Csongrád Megyei Bíróság pénteken azt a férfit, aki meggyilkolt és megerőszakolt egy idős asszonyt.


Az ítélet szerint a 43 esztendős, büntetlen előéletű B. László 2010. április 27-én este a munka után kerékpárjával indult haza, menet közben betért egy kocsmába, ahol megivott 3-4 nagyfröccsöt. Ezután elment a későbbi sértetthez, egy egyedül élő 83 éves asszonyhoz, akit már gyermekkora óta ismert.

A férfi beszélgetni kezdett az idős nővel, majd 10-15 perc után úgy döntött, közösülni fog vele. Amikor a sértett hátat fordított neki, a karjával átkulcsolta az asszony nyakát és a földre szorította. A nő megpróbált védekezni és segítségért kiáltani, de a vádlott tovább szorította, arcát öt percen át a földre nyomta, s amikor megszűnt a nő ellenállása, a férfi fajtalankodott az idős asszonnyal. A vádlott a tette után - félve annak következményeitől - bevonszolta a fáskamrába az akkor már csak hörgő sértettet, majd magára hagyta.

Az asszony holttestét másnap délután a lánya és a sógornője találta meg. A szakértői vélemény szerint a sértett halálát fulladás okozta, a fojtogatás következtében eltört az asszony pajzsporca, s megsérültek a gége környéki izmai.

A vádlottat 2010. május 7-én vették őrizetbe a rendőrök.

A tárgyaláson a férfi bűnösnek vallotta magát, s többször is azt mondta, nem tud magyarázatot adni tettére, s nem akarta megölni az asszonyt. Az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta tettét.

A bíróság emberölés bűntettében és erőszakos közösülés kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért halmazati büntetésül tizennégy év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, így az nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2011. május 15. 05:59
  „Az alkohol butít, öl és nyomorba dönt, mint mindig! Lényeg, hogy gyártatják a jövedéki adó és az áfa miatt! Egyébként szükségtelen, nem létfontosságú, sőt káros akár a dohány termesztés és használat.”
 • 4. geza11 2011. május 14. 11:12
  „Őt legalább elkapták...és nem a szokásos pár évvel ússza meg!
  Bár az amerikai reality tv-ket nézve ez is kevesebb v. 50 évvel....”
 • 3. accelerator 2011. május 14. 07:28
  „Remélhetőleg a sitten majd csillapítják a szexuális étvágyát! (hátulról)”
 • 2. Jánosi 2011. május 13. 21:35
  „1. Hozzá lehet szólni!
  2. 14 évet kapott, tehát elítélték!
  Nem lehet színes!”
 • 1. astra1 2011. május 13. 13:09
  „Csak,?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek 13: még a tőzsdén is óvatosak

Nagyon alacsony forgalommal indult a kereskedés a BÉT-en, úgy tűnik a szereplők nem mernek üzletet… Tovább olvasom