Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Tizenkilenc év kómában

Tizenkilenc évet töltött kómás állapotban egy lengyel férfi. Amikor visszanyerte öntudatát, meglepődve tapasztalta, hogy hazájában időközben a demokrácia és a piacgazdaság vette át a kommunizmus és a tervgazdaság helyét.

Jan Grzebski 1988-ban, egy baleset következtében került öntudatlan állapotba. Orvosai csak 2-3 évet jósoltak neki, számolt be róla szombaton a lengyel tömegtájékoztatás.

A most 65 éves vasutas életét felesége gondoskodása mentette meg. Egy csapat tapasztalt ápolóval felérő szakértelemmel ápolta a férjét, és hogy a felfekvéseket megelőzze, minden órában változtatta a beteg testhelyzetét.

"Amikor kómába estem, a boltokban csak teát és ecetet lehetett kapni, a húst jegyre adták és a benzinkutaknál hatalmas sorok kígyóztak. Most pedig azt látom, hogy az emberek mobiltelefonnal járnak-kelnek az utcán, a boltokban pedig annyi az áru, hogy szinte beleszédülök" – álmélkodott Grzebski.

Az eltelt idő alatt mind a négy gyermeke megházasodott és született 11 unokája. Mint mondta, halványan emlékszik a családi eseményekre, amelyekre felesége kómás állapotban is, tolószékben elvitte, és fel tudja idézni azt is, hogy a családtagjai megpróbáltak kapcsolatot teremteni vele.

(MTI, Index)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetés élethosszig – akár húsz évig

A Btk. tervezett módosításában már nem szerepel a legsúlyosabb bűncselekmények, a szinte kivétel… Tovább olvasom