Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Tizenkettedszer napolták el a leányfalui ír gázoló tárgyalását

Ismét elnapolta Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás felelősének kiadatási tárgyalását a dublini felsőbíróság.

Az MTI dublini igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy Tobinnak legközelebb november 25-én és 26-án kell megjelennie a bíróság előtt.
Tavaly december óta immár tizenkét alkalommal napolták el az ügy tárgyalását. Az elmúlt hónapokban lezajlott rövid meghallgatások során szintén jórészt újabb megjelenési időpontok kitűzéséről és az adatok kiegészítésének elrendeléséről születtek döntések.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.

Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt. Utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.

Tobin 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról. Két évvel később a gázolót - távollétében - az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin legkorábban 18 hónap letöltése után helyezhető szabadlábra.

A baleset ír felelősét tavaly novemberben - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet. Ennek egyik feltétele, hogy a bíró által megszabott időpontokban meg kell jelennie a dublini felsőbíróságon, emellett hetente háromszor a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.

Olvasóink írták

 • 4. LAZA 2010. október 30. 12:13
  „3.
  Jómagam is ekörül kutakodnék a média helyében.
  Ki vagy kik azok akik segítséget nyújtottak vagy lehetőséget biztosítottak ennek a közönséges gyilkosnak ahhoz,hogy szépen kisétáljon az országból?
  Itt nagyon szépen le lettek fizetve valakik.
  Ennek kéne utána nézni.
  Mert késő bánat eső után köpönyeg.
  A többi ország az fittyet hány az uniós előírásokra csak a mi kedves illetékeseink azok akik mindenben a kedvükre járnak.
  A pasin azért látszik,hogy egyáltalán nem mindegy neki ez az egész.Ám a felesége egy ócska ribanc lehet mert úgy kapaszkodik beléje,hogy még egy percre sem akarja elengedni.
  Pedig igazából az okozhatna némi megnyugvást ennek a gyilkosnak ha leülheti a számára kiszabott dühítően alacsony büntetést.”
 • 3. nagyfulesbagoly 2010. október 29. 19:43
  „Ha jól tudom az egyik magyar Sztár ügyvéd védte ezt a hulladékot.
  Vagy a bárándy v a zamecsnik........
  már nem emlékszem rá..”
 • 2. tosa2 2010. október 29. 19:21
  „Na kedves jelenlegi kormány ! Most meg lehetne mutatni, mit is értek . A kicsi is számit !!”
 • 1. torabora 2010. október 29. 18:00
  „Soha ne legyen 1 nyugodt éjszakája sem!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött, ketten meghaltak a 38-as főúton Nyíregyházánál

Két ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült mikrobusz és személyautó karamboljában pénteken a 38-as főút Nyíregyháza és Nyírtelek közötti szakaszán. Tovább olvasom