Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Tizenkétezren a Főtéren

Folytatás az 1. oldalról.

A szüreti napokon az érdeklődők jobbnál jobb soproni borokat kóstolhattak. A gazdák számára is jól jött a mulatság, hiszen kimérhették a pincéjükben még fellelhető óborokat, így is készülve a szüretre, és helyet csinálva a hordókban az új termésnek. Került a pohárba többek között száraz és kései szüretelésű édes fehérbor, ízletes cabernet sauvi-

gnon és természetesen kékfrankos. Az utóbbiak közül kiemelkedett az Iváncsics-pincészet 2003-as kékfrankosa, mely – az ünnep nyitányaként megrendezett borversenyen – elnyerte a Sopron Város Kékfrankosa kitüntető címet.
A szórakozást idén semmi sem zavarta. Nemcsak az időjárás volt kegyes a kilátogatókhoz, hanem a szervezők is látványos és tartalmas programsorozatot hoztak létre. Almássy László hozzátette, az idegenvezetők is jól végezték dolgukat, az idelátogató turistacsoportok mindegyikét végigvezették a főtéri forgatagon, és természetesen a borkóstolás sem maradt ki a programjaikból.
A szemét összegyűjtéséhez már tegnap este, az utolsó koncert végeztével nekiláttak, a színpadot, illetve a faházakat ma reggel kezdik el lebontani. A szervezők ígérik: délre már a megtisztított, illetve üres Főtér várja a helyieket és az ide látogatókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben hibáztak Csornán

Tovább olvasom