Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tizenhatmilliárdnyi hamis értékpapír

A vám- és pénzügyőrség – a rendőrséggel és a határőrséggel együttműködve – közel 16 milliárd forint értékben foglalt le hamis értékpapírt a Ferihegyi repülőtéren a napokban, amikor egy Bogotából érkező kolumbiai állampolgárt ellenőriztek az útlevélvizsgálatot követően. Az eljáró pénzügyőrök az utas átvizsgálásakor annak zakója belső zsebében 60 darab (30 pár) ING Bank-értékpapírt találtak, páronként 1 millió

euró névértékben. Ezt követően az utas kézitáskájából előkerült további 27 pár ING-értékpapír, páronként szintén 1 millió euró névértékben.

A vámhivatal az értékpapírok vizsgálatára a Nemzetbiztonsági Hivatal Szakértői Intézetétől, valamint az ING Bank Zrt.-től kért szakértőt. A szakértők előzetes egybehangzó véleménye szerint az értékpapírok mindegyike hamisítvány. Az összesen 57 millió euró névértékű értékpapírt – melynek forintra átszámított értéke közel 16 milliárd forint – a 2. Számú Repülőtéri Vámhivatal lefoglalta, és az utas ellen készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom