Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tizenhat induló

Tizenhat magyar sportoló indulása már biztos a torinói téli olimpián. Az indulók száma a következő napokban még bővülhet.

Olimpia

A Gyulai Márton, Pintér Bertalan bobkettős csütörtöki kvótaszerzése után jelenleg 16 magyar versenyző indulása biztos a február 10. és 26. között rendezendő torinói téli olimpián, ez a szám azonban még nőhet.
A síelők között a sífutó Tagscherer Zoltán és Gyenesei Leila, míg sílövészetben Tagscherer Imre indulhat az ötkarikás játékokon.
Az alpesi sízőknél a nők között Tuss Réka kap lehetőséget, a férfiaknál ugyanakkor csak a jövő hétfői elnökségi ülésen születik döntés arról, hogy Marosi Attila vagy Barbai Áron képviselheti-e Magyarországot Torinóban.
Női biatlonban jelenleg nincs indulási lehetősége magyar versenyzőnek, Gotschall Zsófia várólistán van, azaz csak akkor kap kvótát, ha magukat már kvalifikált versenyzők visszalépnek.
A síelőkön túl öt műkorcsolyázó (Sebestyén Júlia, Pavuk Viktória, Tóth Zoltán és a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros), valamint négy rövidpályás gyorskorcsolyázó (Darázs Péter, Knoch Viktor, Darázs Rózsa és Huszár Erika) szereplése biztos.
A többieknek (négyes bob és szánkó) legkésőbb január végéig kell megszerezniük az indulás jogát. Akad olyan magyar gyorskorcsolyázó, Tóth Ágota, aki ugyan teljesítette a szintidőt 1000 méteren, de ezt olyan sokan érték el, hogy a sportági nemzetközi szövetség létszámkorlátozásra kényszerül.
A hódeszkásoknál Lovász Lau-

ra nem tudott kvótát szerezni.
Az ünnepélyes eskütétel és a csapatnévsor jóváhagyása január 28-án, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén lesz.
Érdekesség, hogy a közel 80 részt vevő ország közül San Marino küldi a legkisebb csapatot a torinói téli játékokra.
Az Olaszországba ágyazott miniállamot mindössze egyetlen sportoló képviseli februárban, az alpesi síző Marino Cardelli személyében.
„ Ismét valóra vált az álmunk, hogy legalább egy főt delegálhassunk a játékokra” – örvendezett Angelo Vicini, az ország ötkarikás bizottságának elnöke.
Négy éve, Salt Lake Cityben ugyancsak egy versenyző – szintén egy síző – állt rajthoz San Marinó-i színekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki visz majd haza?

Tovább olvasom