Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Tíz nap a kultúra jegyében

Új néven, Tízforrás Fesztivál elnevezéssel rendezik meg július második felében a Hegykői Művészeti Fesztivált. A kulturális kavalkád idén tíznapos lesz.
Immáron negyedik alkalommal tartják meg nyáron Hegykőn a művészeti fesztivált, július 13. és 22. között. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több helyszínen lesznek szabadtéri koncertek, előadások, valamint éjszakai kertmozi. A filmek alkotói idén is ellátogatnak a településre. Jakab Zsolt, a község jegyzője számolt be a várható újdonságokról.
– A művészeti fesztivál idéntől a figyelemfelkeltőbb Tízforrás Fesztivál nevet viseli, amely egy korábbi, rétegvizekkel bőven ellátott községi külterület népi elnevezésére emlékeztet. Szimbolikus jelentésű is: utalni szeretne arra, hogy a fesztivál a művészeti ágak „több forrásából” táplálkozik – mondta Jakab Zsolt. – Továbbá arra is, hogy a nyári fesztivál kulturális programjain részt venni csaknem olyan üdítő érzés, mint a forrás frissítő vizéből inni. Idén az elmúlt évekhez képest mintegy három héttel később tartjuk meg a kulturális kavalkádot. Ennek fő oka, hogy a július már a turisztikai főszezonhoz tartozik, így több ezer vendégre számíthatunk. A várható nézőszámot nehéz megbecsülni, biztosan lesznek átfedések, azaz egy látogató több előadást is megnéz majd. Lesznek ingyenesen látogatható programok is. Az egyes rendezvényekre szóló belépők mellett kedvezményes árú fesztiválbérletet is árusítunk.
Jakab Zsolttól megtudtuk, a fesztivál elsősorban idegenforgalmi rendezvény, de azt a helyi és a környékbeli lakosok is egyre szívesebben látogatják. Hasonló jelentőségű programsorozat augusztusban a Hegykői Vigasságok. Ezen továbbra is lesz lehetőség a közös főzésre, sportprogramokra, utcabálokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom