Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Titok az új vevő kiléte

Információink szerint a Pick Szeged értékesítette a tulajdonában lévő Soproni Marhavágó Kft. százszázalékos üzletrészét. Az eladás okairól, illetve a soproniak jövőjéről nem nyilatkoztak az illetékesek.
A napokban túladott a közel száz dolgozót foglalkoztató Soproni Marhavágó Kft. üzletrészén a Pick Szeged Rt. Erről a múlt hétvégén kapott értesítést a soproni húsüzem.

A tőkemozgás okairól és a részletekről egyelőre nem lebbentek fel a fátylak: a Pick Szeged Részvénytársaság vezérigazgatójának elküldött kérdéseinkre a titkárság vezetője, Lajkó József csak annyit közölt, a válaszok üzleti titkokat képeznek. Így jelenleg az sem tudható, hogy a Pick Szeged Rt. miért döntött a Soproni Marhavágó Kft. százszázalékos üzletrészének eladása mellett, ki és mennyiért vásárolta meg a korlátolt felelősségű társaságot, illetve, ami a legfontosabb: mi lesz a marhavágó kft. sorsa.

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete képviseletében a soproni cég titkára, Hetlinger János érdeklődésünkre elmondta: a dolgozók előtt még nem ismertek konkrétan a jövőre vonatkozó elképzelések.
A Pick-tulajdonlás alatt lezajlott időszak pedig reményteljes volt a számukra: a sok munka létszámbővítéssel járt együtt, s miként tavaly, úgy az idén is fizetésemelésben részesültek a dolgozók.
„Egyelőre nincs szó arról, hogy a következő hetekben, hónapokban ne lenne munkánk, ezért bizakodóak vagyunk" – hangsúlyozta a soproni szakszervezeti titkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltják a kamerás mobilokat

Fékezheti a kamerás mobilok terjedését, hogy az utóbbi időben mind több… Tovább olvasom