Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Titkos egyezség áll a háttérben?

A hét végén a Korax Kft. és a Pick Szeged Rt. szakemberei leszerelték a kapuvári húsgyár bacongyártó sorait. Ezeket egy sárvári cég kamionjaival szállították el a Kék Hold Detektív Iroda biztonsági őreinek felügyelete mellett.
A gyártósorok leszerelése a héten tovább folytatódik. A mostani hét fejleményeiről és az érdekvédelem lépéseiről Pászli Tibor, a kapuvári üzem szakszervezeti vezetője elmondta: az új bérlővel nem tudnak érdemben beszélni azóta, amióta bejelentették a bérleti konstrukciót.

További tárgyalás kellene

– Ez esetleg tápot adhat annak a feltevésnek, miszerint a város és a dolgozók háta mögött az Arago és a Debrecen Hús Rt. között valamiféle nem nyilvános megegyezés történt volna. Ám nemcsak a debreceniekkel nem tudunk beszélni, de Tóth Ervin vezérigazgató is eltűnt a megbeszélések folytatása elől, ellentétben a hét végén tett nyilatkozataival, amiben lezártnak tekinti az egyeztetést. Ugyan némi ígéretet kaptunk a hétfői folytatásra – fogalmazott Pászli Tibor. Az üzemi tanács elnöke a tárgyalásokat mindenképpen folytatni szeretné. Ennek érdekében ma délelőtt megyei érdekvédőkkel ülnek tárgyalóasztalhoz.

Lesz sztrájk a napokban?

Arra a kérdésre, hogy lesz-e sztrájk a napokban, Pászli Tibor így reagált: „Miután a hétfői létszám az üzemben már alig éri el a 200 főt, értelmetlen és kisméretű munkabeszüntetést nem tervezünk, de a sztrájkot nem vettük le a napirendről, a megfelelő helyen és méretben mindenképp megrendezzük."

„ Érdekes" fejlemény

A múlt hét pénteken a dolgozók egy része kapott értesítőt, miszerint 30 napon belül elbocsáthatják munkahelyéről. Az értesítők postai kézbesítése a héten tovább folytatódik. „Ismerve a vágó- és darabolóüzem kapacitását, a bérlő által ígért 350–400 fő továbbfoglalkoztatása számomra mindenképpen érdekesnek tűnik" – mondta a további dolgozói létszámról Pászli Tibor, de keresik a kapcsolatfelvétel lehetőségét a debreceniekkel a további munkafelvétel lehetőségeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatóban Koós Jánosnál

Koós János fülei nyaralóját a művész tervei szerint újították fel. Hivalkodó, modern nyaraló helyett… Tovább olvasom