Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Tisztújító kongresszust tart a Fidesz Budapesten

Szombaton kezdődik a Fidesz kétnapos tisztújító kongresszusa Budapesten a Hungexpón. Új többség, erős Magyarország - ez a párt XXII. kongresszusának mottója.
A kétnapos tanácskozás szombati részén hallgatják meg a küldöttek többek között az elnökség és az országos választmány, valamint az országgyűlési frakció beszámolóját, majd megtárgyalják a négyhónapos Jövőnk vitasorozat tapasztalatait.

Bár a programban nem szerepel, a pártelnök internetes honlapja szerint Orbán Viktor szombaton egy vitaanyaghoz fűződő javaslatával lép színre.

Szombat este zárul a jelölési procedúra, hiszen a Fidesz a kongresszuson újabb két évre választ elnököt és alelnököket. Az elnöki posztért egyedül Orbán Viktor indul, a négy alelnöki helyre öten pályáznak: a jelenlegi alelnökök - Varga Mihály, Schmitt Pál, Pokorni Zoltán és Pelczné Gáll Ildikó - mellett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is indul.

Szombat estig még a helyszínen is lehet jelölni a posztokra, a küldöttek egyharmadának támogatásával. Vasárnap tartják a szavazást, majd az eredményhirdetés után a megválasztott elnök, Orbán Viktor mondja el kongresszusi beszédét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett fogházbüntetéssek a szegedi betegcsereügyben

A szegedi betegcsere ügyben az elsőrendű vádlott beteghordót és a másodrendű vádlott szakápolót… Tovább olvasom