Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tisztelet az öregeknek

Idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját a Rábakecöli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubileum jó alkalmat kínált arra, hogy ebben az évben – 1956 óta először – ez a község legyen a házigazdája a Kapuvár városi, körzeti gyermek, ifjúsági önkéntes és létesítményi tűzoltók versenyének.

Eredmények: a gyermek leány kategóriában a Vitnyéd, a gyermek fiúknál az Osli, az ifjúsági leányok közül a Rábakecöl, az ifjúsági fiúknál az Osli csapata végzett az élen. A létesítményi tűzoltók versenyét a Diadal rt. gárdája nyerte, míg a felnőtt női kategóriában a Rábakecöl, a férfiaknál az Osli szerezte meg az első helyet. Az összetett verseny legjobbja az Osli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Rábakecöl önkormányzata jutalomban részesítette a 110 éves egyesület legidősebb egykori önkéntes tűzoltóit. Így id. Varga Gézát, Tuba Antalt, id. Vass Istvánt, Vass Sándort, Horváth Ágostont, Giczi Józsefet, id. Horváth Imrét, Vass Dezsőt, id. Major Gyulát, Pákai Jánost és Takács Gyula volt tűzoltóparancsnokot.
Vinkovics János alezredes, a Kapuvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka ekképpen értékelte a versenyt:
– Örömmel tapasztaltuk, hogy idősebbek és fiatalok lelkesen tették a dolgukat, hónapokig készültek. Sajnos a sok éve használatban lévő 800-as kismotorfecskendők egyre inkább elhasználódnak, nem bírják a terhelést, amint azt ezen a versenyen is láthattuk. Ezért a tűzoltószövetséggel és a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal együtt el kell gondolkodnunk, hogy ezeket a felszereléseket miként tudjuk lecserélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a BankoWeb

Az Inter-Európa Bank 2002. április végén bevezette új, böngésző alapú internet banki szolgáltatását,… Tovább olvasom