Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Tiroli rétes

Hozzávalók: 60 dekagramm liszt, 0,5 kilogramm háj, 4 darab tojássárgája, 4 deciliter fehérbor, kristálycukor, őrölt fahéj, só, zsemlemorzsa, 1 kilogramm reszelt alma, 1 kilogramm magozott cseresznye vagy meggy.

A ledarált hájat 2 evőkanál ecettel eldolgozzuk, utána 10 dekagramm lisztet belegyúrunk. Négy gombócot készítünk. A lisztből (60 dekagramm) pici sóval, 4 tojássárgájával és a fehérborral rétes keménységű tésztát készítünk, melyet jól ki kell dolgozni. A kész tésztát kisodorjuk fél centiméter vastagságúra. Az egyik hájgombócot rákenjük a tésztára és a négy oldalát behajtjuk. Ezt négyszer ismételjük. Az összehajtott tésztát 24 óráig hűtőszekrényben letakarva pihentetjük. Másnap a tésztát 5 részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk. A tészta közepét megszórjuk zsemlemorzsával és rárakom a gyümölcsöt, meghintem fahéjjal és cukorral. A két szélét ráhajtjuk. Zsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben sütjük. (A hájas tésztából kifli is készíthető, melyet dióval, mákkal ízesíthetünk.)
Hámor Józsefné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látható a mozikban A herceg haladéka című film

A héten tartják Tímár Péter legújabb filmjének, A herceg haladékának országos premierjét: Kulka… Tovább olvasom