Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Tiltakoznak a kormány tervei ellen a nagycsaládosok

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a kormány válságkezelési programja aránytalanul és elviselhetetlen mértékben sújtja a többgyermekes családokat, akik a társadalom fenntartása érdekében átlagon felüli terheket vállalnak - áll a szervezet szombaton tartott közgyűlésén elfogadott nyilatkozatban.

A szervezet véleménye az, hogy a tervezett megszorítások közel sem eredményeznek olyan mértékű megtakarítást, amely a gazdaságot érdemben előre lendítené, sőt előreláthatóan további süllyedéshez vezetnek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a családokat megnyomorító intézkedések tervét, és sok más európai országhoz hasonlóan támogassa a családokat abban, hogy a válságot a jövő érdekében a legkisebb veszteséggel élhessék túl. A közgyűlés egyúttal felkéri a NOE elnökségét, hogy minden törvényes eszközzel lépjen fel a családellenes intézkedések ellen.

Olvasóink írták

 • 10. lolita 2009. április 26. 20:25
  „Szerintem 2-3 gyerek teljesen normalis ,de mikor van munkam nekem is,ferjemnek is es eltudjuk tartani,feltudjuk nevelni gyermekünket ez eddig szep es jo.Csak senki nem szamit arra hogy 5-vagy tiz even belül minden megvaltozik,sok minden!Akar betegseg,munkanelküliseg,gyarak bezarasa stb,es egy ilyen csalad mar le is benult ez esetben.Es en Magyar csaladokrol beszelek!Igen is kellenek a tamogatasok ,segelyek hisz barmi törtenhet barkivel hat hova forduljunk ha nem az allamhoz akinek dolgozunk,hisz a keresetünk nagy resze oda megy be ami megmarad,hat köszönöm!”
 • 9. Zoárd 2009. április 26. 18:44
  „Tetszik az aJobbik-os elgondolás,hogy két gyerekig rendesen járjon a családi pótlék,a harmadik gyerektől pedig adókedvezmény formájában.Így az a család vállalna több gyereket ,akik dolgoznak és el tudják tartani.Akkor a magyar családok is vállalhatnának gyereket és nem a romák szaporodnának,akik csak a megélhetés miatt szülnek.A mostani rendszer a romáknak kedvez.Nincs az ország abban az anyagi helyzetben,hogy nagyvonalúan ennyi ingyenélőt eltartson!!!”
 • 8. Reális 2009. április 26. 12:22
  „Nem kellett volna annyi gyereket csinálni!A nagycsaládosok nagyrésze úgyis cigány!”
 • 7. pampus 2009. április 26. 11:23
  „Tiltakoznak a kifosztásra ítéltek Persze nem tiltakoznak e rendszer haszonlesői, élvezői , de azok sem, akik tönkre vágták az országot és lakóit. Sőt azok jókat röhögnek azon, hogy e nép nem képes a bűnüldözést meg mellé állítani, amiért eltartja Őket!”
 • 6. miracle 2009. április 26. 11:02
  „"Átlagon felüli terhek"
  Aki nem bírja vagy nem tudja vállalni, ne szüljön annyi gyereket. Ez nem verseny, hogy kinek lesz több gyereke, aztán az állam meg tartsa el. A 0-1-2 gyerekesek meg le vannak ejtve, mert velük sosem leszünk 20 millióan?”
 • 5. ungi 2009. április 26. 08:20
  „Kisse nekem ez ugy jött le, hogy elkepzelem a nagycsalados parokat, akik az agyban, gyerekprojekt közben szivükre rakjak a kezüket es eneklik a himnuszt. Ha mar valaki bevallalta a több gyereket, akkor gondoljon arra is, hogy el is kell tartani. Ne az allamnak szüljön, hanem sajat maganak.”
 • 4. ungi 2009. április 26. 08:15
  „Nagycsaladosok, akik a tarsadalom fenntartasa miatt atlagon felüli terheket vallalnak?????????????????????
  Elnezest, de en nem hiszem, hogy valaki, aki megszüli a harmadik vagy negyedik gyereket, az azert szül, hogy ne halljon ki ez a nemzet. Hanem azert, mert gyereket akar. Vagy buta ahhoz is, hogy valamit tegyen az ellen, hogy ne legyen gyereke. Nem tudom elkepzelni, hogy valaki azert vallaljon megegy es megegy gyereket, hogy ki ne halljon a magyar. En magamnak es a ferjemnek szültem, es nem a tarsadalom fenntartasaert. Mit ne mondjak, nem is gondoltam a tarsadalomra, hanem csak a kis csaladomra. A gyerekek az enyimek, magamnak szültem, es el is tartom öket.”
 • 3. Lárika 2009. április 25. 21:51
  „Még valami: a válságban miért a dolgozót nyomorgatják, meg azt aki munkát keres? Miért nem azt, aki soha sem dolgozott, mert anélkül is remekül élt?”
 • 2. Lárika 2009. április 25. 21:37
  „Valahogy el kellene választani a tisztességes nagycsaládosok támogatását a megélhetési nagycsaládosokétól. Máris rengeteget spórolna az ország. És, igen, akkor talán jutna valami a kiscsaládosoknak is. Legyen az egy és a két gyerek is gyerek!”
 • 1. Primax 2009. április 25. 21:30
  „....és a "kiccsaládosok" is !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetné a holokauszt-tagadást az MSZP

Az MSZP frakciója a jövő héten a holokuszt-tagadók felelősségrevonását lehetővé tévő… Tovább olvasom