Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Tiltakozásra készülnek

Győr-Moson-Sopron - Két héttel elhalasztja tiltakozását a szakszervezet, de mindenképp megtartja. A döntéshozók számára nyomatékosítani akarja követelését: ne csak a dolgozókkal fizettessék meg a válság megoldását. Megyénkből is buszokat szerveznek a tüntetésre.
A megismert válságkezelő tervekkel szemben korábban április 4-re hirdetett demonstrációját április 18-án, szombaton tartja meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a legnagyobb hazai szakszervezeti konföderáció Budapesten.

– A megmozdulás lefújásáról nincs szó, tömeggyűléssel is hangsúlyoznunk kell, hogy ne így kezeljék a válságot, ne velünk, bérből, fizetésből élőkkel fizettessenek meg mindent – mondta lapunknak Potyondi Antal, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője és hozzátette: a munkavállalók ma Magyarországon aránytalanul magas terheket viselnek. Ezért a szakszervezet – szavai szerint – nem tűri, hogy a válságot előidéző, azért felelős tőke továbbra is csak a saját érdekeit érvényesítse és a munkavállalókkal fizettesse meg – az állam segítségét is elvárva – hibás vagy öncélú döntéseinek következményeit.

A demonstrációra megyénkből is többen készülnek, egyénileg és csoportosan buszokkal. A csatlakozni kívánók a 96/512-720-as számon kérhetnek információt. A szakszervezet akciójára vár mindenkit, aki egyetért követeléseivel, nem csak a tagjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hányszor hosszabbítható a munkaszerződés?

Olvasói kérdés - Március 31-én többünknek lejárt a határozott idejű munkaszerződése. Ezért… Tovább olvasom