Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tilos lesz az éjszakai szeszesital-árusítás Pécsen

Rendeletben tiltotta meg Pécsen az üzletek éjszakai szeszesital-árusítását és az alkoholos italok kiszállítását csütörtökön a város közgyűlése.
Rendeletben tiltotta meg Pécsen az üzletek éjszakai szeszesital-árusítását és az alkoholos italok kiszállítását csütörtökön a város közgyűlése. A tilalom november elsején lép életbe, s a 22 és a reggel 6 óra közötti időszakra vonatkozik. A boltoknak vállalniuk kell, hogy ebben a nyolc órában nem adnak el szeszes italt vagy zárva tartanak.

A rendelet hatálya nem terjed ki a nagyáruházakra, a bevásárlóközpontokban vagy az üzemanyagtöltő állomásokon működő üzletekre, a vendéglátóhelyekre, az alkalmi rendezvényekre és az alkalmi vásárokra. Alkoholos italokat éjszaka a jövőben is lehet rendelni, azok kiszállítását ugyanakkor csak a tilalmi időn kívül engedélyezik a baranyai megyeszékhelyen.

Akik a rendeletet megszegik, szabálysértést követnek el és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók. A közgyűlési előterjesztésben a rendelet indokaként az olvasható, hogy az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a város jegyzőjéhez az éjszaka is nyitva tartó üzletek működésével kapcsolatban. A bejelentők elsősorban a hangoskodó, szemetelő, garázda, rongáló magatartást tanúsító vendégkörre hívták fel a figyelmet, amelynek a viselkedése zavarja a lakók nyugalmát.

A helyi sajátosságok figyelembevételével már Budapest több kerületében, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is korlátozták a szeszes italokat forgalmazó üzletek éjszakai nyitva tartását. A pécsi önkormányzat szerint az eddigi tapasztalatok biztatóak, úgy tűnik, ez a módszer alkalmas lehet "a lakosságot zavaró hatások mérséklésére", ideális esetben azok megszüntetésére is.

Olvasóink írták

 • 2. gjozsi88 2011. október 14. 20:44
  „1
  Ilyen már volt a szocialzmusban!
  Mindenki zug italkimérésbe járt!
  Ettől, csak a legális piázás szünik meg!

  Mondom én, hogy álmodjátok a szocializmust!”
 • 1. Star-Spangled 2011. október 13. 21:42
  „Ez lehetne egy orszagos rendelet is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka törvénykönyve: 64 százalékunk szerint a munkaadónak kedvez

Az emberek 64 százaléka szerint a munkaadóknak kedvez a Munka törvénykönyvének módosítása, és a… Tovább olvasom