Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Tilos a gallyégetés

Az enyhébb idővel egyre többen szeretnének tüzeléssel megszabadulni a növényi hulladékoktól. Bár van, ahol helyi rendelet ezt engedélyezi, a kormányrendelet azonban tiltja, s akár 150 ezer forintra is büntetheti az elkövetőt.
Győrben a központi szabályozás van érvényben, lévén nincs helyi rendelet. Még az előző ciklusban készült ugyan tervezet, ám azt nem fogadta el az akkori közgyűlés – tájékoztatott bennünket dr. Horváth Klára. Győr aljegyzője érdeklődésünkre elmondta: nincsenek olyan munkatársak, akiknek a feladata a tüzelési tilalom ellenőrzése lenne, de ha egy hivatali ember erre utaló nyomokat lát, vagy feljelentés történik, akkor természetesen kivizsgálják az ügyet. A tapasztalatok arról tanúskodnak, hogy a szomszédok közül sokan szeretnek borsot törni egymás orra alá...
A kerttulajdonosok hivatalos úton is megszabadulhatnak a felgyűlt avartól, gallytól. Mint Kovács Barnabás igazgatótól megtudtuk: a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. március 18-tól egész éven át begyűjti a városból a zártkertek elé kihelyezett kerti eredetű, komposztálható hulladékokkal telepakolt zsákokat. Emellett lomtalanítási akció is indul majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Luzsányi Andrea

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom