Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tigris a hóban

Az élet szép Oscar-díjas színész-rendezőjének újabb háborúellenes filmje. A tigris és a hó nyíltan elítéli Irak lerohanását.
Benigni az egyéniségéhez oly közel álló vígjátéki eszközökkel mutatja be a háború kegyetlenségét és abszurditását.

rendező: Roberto Benigni

forgatókönyvíró: Roberto Benigni, Vincenzo Cerami
zeneszerző: Nicola Piovani
operatőr: Fabio Cianchetti
producer: Nicoletta Braschi
vágó: Massimo Fiocchi

szereplő(k):
Roberto Benigni (Attilio de Giovanni)
Jean Reno (Fuad)
Nicoletta Braschi (Vittoria)
Emilia Fox (Nancy Browning)
Tom Waits (Tom Waits)
Giuseppe Battiston (Ermanno)

A film sztorija

Az elismert költő és egyetemi tanár, Attilio De Giovanni szenvedélyes és kissé különc ember, aki képes magát levetni a földre a tanítványai előtt, csakhogy jobban érzékeltesse a költészet hatását. Éjszakánként álmaiban mindig ugyanaz a gyönyörű nő jelenik meg, és Attilio senki mást nem akar feleségül, csakis őt. Ám amikor találkozik álmai hölgyével, Vittoriával, álmai mégsem válnak teljesen valóra. Közeledését az irodalmár Vittoria határozottan visszautasítja.

Egy nap Rómába érkezik Attilio arab származású, de évek óta Párizsban élő költő barátja, Fuad. 2003-at írunk, és az iraki háború már a levegőben lóg, Fuad pedig úgy dönt, hogy visszatér Bagdadba, hogy a bajban honfitársai mellett legyen. Vittoria, aki Fuad költészetéről ír könyvet, elkíséri a költőt Irakba. Attilio nemsokára szörnyű hírt kap költő barátjától: Vittoria súlyosan megsérült az amerikai bombázások alatt, és élet-halál között lebeg. Attilio eget-földet megmozgat, hogy kijusson Irakba. A háború kellős közepébe érkezve gyógyszert kell szereznie, hogy szerelme életben maradjon. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Hanula Zsolt

"A téma dacára, és ismét csak példaként emlegethető itt Az élet szép, filmünk természetesen vígjáték, hisz Benigni mindek előtt ugye komikusi vénája révén ismert, s ennek ezúttal is igyekszik megfelelni. Emellett persze nyíltan háborúellenes, kicsit talán didaktikus film is a Tigris a hóban, amelyre végeredményben kis rosszmájúsággal akár azt is mondhatnánk, ezúttal sem tudunk meg sokkal többet a világ dolgairól, mint hogy a háború: rossz, a szerelem meg: jó. De hát legkésőbb John
Lennon óta tudható, hogy ennél több nem is kell..."
A teljes cikk

mozinet.hu - Simonyi Gáspár

"Az élet széphez képest a Tigris a hóban sokkal pozitívabb alaphangulatú és végkicsengésű alkotás, és noha Benigni célja egyértelműen egy háborúellenes mozi elkészítése volt, a dramaturgia mozgatórugójának mégis a romantikus szerelmi szálat tette meg. A Bagdadban élők nyomorának és a kilátástalan helyzetének jeleiről csak a fő mozzanathoz kapcsolódó mellékrezdülésekből értesülünk."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

győri eto

MTK

Győr, DAC-pálya, 13.30 ó. V.: Iványi Z. Tovább olvasom