Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tibi bácsi, a diszkók sztárja

Dévényi Tibi bácsi egész nap intézkedik. Hol óvodás gyerekénél Télapó, hol a TV 2 stúdiójában forgat.

Dévényi Tibor, vagy ahogy az egész ország hívja, Tibi bácsi, egész nap intézkedik. Hol óvodás gyerekénél Télapó, hol a TV 2 stúdiójában forgat, hol pedig hivatalokban kilincsel segélyért másoknak. Hétvégén pedig eltűnik a diszkóvilág bugyraiban, hogy nyomja a slágereket. A Három kívánság egykori műsorvezetője szabadidejében már nem kívánságokat teljesít, hanem jótékonykodik. A Médiabál egyik sztárvendége azt ígéri, januárban a győriek közül is akad néhány, akiknél későn ugyan, de bekopog Tibi bácsi Mikulása.

– Havi kétszáz levelet kapok még mindig, hogy segítsek ebben vagy abban. A múltkor például egy idős néni hívott fel, hogy nem kap támogatást az önkormányzattól hónapok óta. Bementem, elbeszélgettem a polgármesterrel és Gizi néni másnap megkapta a pénzt – kezdi Tibi bácsi. – Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek elintézek mindent. Most például a Bagi–Nacsáékkal és a megasztárosokkal megyek jótékonykodni kórházakba, én leszek a Mikulás, a többiek bohóckodnak, énekelnek a gyerekeknek. Sikerült összeszednem néhány cégtől ajándékokat is, így biztos nagy lesz az öröm, amikor megyünk. Örülök neki, hogy a fiatalok között is vannak olyanok, akik kezdik érezni, hogy mit jelent adni, jótékonykodni. Ebben szeretnék utat mutatni.

– Emlékszik, melyik kívánság okozott eddig a legnagyobb örömet?

– Amikor már a nyolcvanadik sztárvendégen is túl voltunk a Három kívánságban, akkor éreztem először, hogy libabőrös lett a hátam egy forgatás közben. Hiába találkoztam John Travoltával, David Hasselhoff-fal, Maradonával előtte, mégis egy teljesen hétköznapi kívánság hatott meg a legjobban. Egy vak kislány kérte tőlünk azt, hogy szeretne Cserhalmi Györggyel találkozni. Gyuri a találkozásnál először nem szólalt meg, csak hagyta, hogy a kislány kezeivel megtapogassa az arcát. Aztán annyit mondott, „Szia, én vagyok a meglepetés". Az egész stáb sírva fakadt, olyan örömöt még soha nem láttam senkinek az arcán, mint aznap a vak kislányén. Egy másik hasonló érzés akkor öntött el, amikor egy Bonyhád melletti kis faluból, egy srác azt kérte, hogy hadd egyen banánt, mert még soha nem kóstolta. Én meg lementem hozzá egy teherautónyi banánnal. Az egész falu banánt evett egy hétig.

– Lesz valaha folytatása a Három kívánságnak?

– Nem. Az a műsor már a múlté. Abban a formában már nem lesz a képernyőn sohasem. Bár lehet, hogy Amerikában csinálnak egy hasonlót. Amikor itt járt Bush elnök a Három kívánságban, azt mondta, hazaviszi a műsorötletet. A Tibi bácsi elintézi egy más gondolat, nem kívánságokat teljesítenék, hanem jótékonykodnék. Remélem, egyszer műsor is lesz belőle. Talán valamelyik kereskedelmi csatorna felkarolja az ötletet. Addig is műsorokat írok a Bagi–Nacsáéknak, szerepelek a Vásott kölykökben, és persze diszkózom, mert zene nélkül nem bírnám ki. Van már két klubunk is Budapesten, ahol retrodiszkót csinálunk minden hétvégén.

– Nem okoz problémát, hogy az egész ország Tibi bácsinak hívja? Hiszen fiatal apuka, nemrég kezdett oviba járni a kisfia, ráadásul diszkóban bulizik majdnem minden hétvégén.

– Erről a Tibi bácsizásról én is tehetek. Egyszer a Vágó István egyik műsorában véletlenül „letibibácsiztak". Akkor mondta a Vágó, hogy most két utam van. Vagy elkezdek tiltakozni, vagy hagyom. Hát hagytam. Végül is a Tibi bácsiból nem lehet kiöregedni, de azt soha nem gondoltam volna, hogy ebből ekkora szlogen lesz. Azt meg végképp nem hittem volna, hogy ezzel másokon is lehet segíteni. Igazából örülök neki, hogy a nevem és az arcom még mindig nem ment ki a divatból, és nem kell attól tartanom, hogy otthon unatkozzak a négy fal magányában.

– A hírek szerint a győri Médiabálon amellett, hogy az est egyik attrakciója lesz, kívánságokat is teljesít, és lesz néhány ember, akit igazán nagy meglepetés ér. Mire számíthatunk?

– Piros labdákra mindenképpen. Viszek magammal legalább 20-at, amit szeretnék szétdobálni. Akinek sikerül elkapni egyet annak teljesítem egy kívánságát. Mivel B. Tóth Laci barátommal együtt „nyomunk" egy kis diszkót is a vendégeknek, akinél labda lesz, az kérhet tőlünk egy számot. De az igazán nagy meglepetés majd csak ezután jön. Nem lőhetem le a poént, de tényleg lesznek valakik, akik felsóhajthatnak, mert elintézek Győrben is néhány régóta halogatott ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.21.

Tovább olvasom