Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

The Corrs: Home

Az új lemez dalai egyszerre ősiek és modernek, tökéletesen tükrözik az ír gyökereket és a kelta hatást.

A lemez csodálatos dalok gyűjteménye, melyek egyszerre ősiek és modernek, tökéletesen tükrözik az ír gyökereket és a kelta hatást, de az előadásmódot a tökéletesen modern felfogás jellemzi. A Home azoknak a daloknak a gyűjteménye, melyek a zenekar tagjainak a szívéhez a legközelebb állnak, így ezt a lemezt nem azért készítették el mert kellett, hanem amiatt, mert szerették volna.

A Corrs mindig is beépítette zenéjébe a kelta motívumokat, első, többszörös platinalemezes debütáló albumuk, a Forgiven Not Forgotten megjelenése óta, melyet tíz évvel ezelőtt a tradicionális ír hanszereken előadott instrumentális szám, az Erin Shore nyitott.  Az a pillanat amikor megszólalnak az ír furulyák és a bodhranok, hogy hangjuk egybe fonódjon Sharon hegedűjével és Jim gitárjával, hogy egy igazi ír pub hangulatát varázsolják a világ legnagyobb színpadaira, mindig a koncertek fénypontjának bizonyul. A Home a Corrs meglepetése azoknak, akik még többet szeretnének hallani ebből a zenéből.

A Home-on hallható dalok nagy része, mint például a My Lagan Lova, a Moorlough Shore és a Black Is The Colour, az ír kultúra és zene szerves része. Néhány pedig – Buachaill On Eirne (Bay From Ireland) és Brid Og Ni Mhaille – kelta nyelven hangzik el. Egy másik dal a Home-ról, a Return To Fingal (ennek a dalnak több változata is felkerül a lemezre) az ír királyok egyik legnagyszerűbbikének állít emléket; a kutatók szerint ez a dal 1000 éve született. De a lemezen hallhatóak 20. századi szerzemények is, mint például a Thin Lizzy-ből ismert Phil Lynott (Old Town) tollából, így a Home szó szerint egy ezredévnyi ír zenét ölel fel.

A Home-on hallható anyag fő forrása egy régi, kézzel írt daloskönyv volt, mely az 1999-ben elhunyt Jeanné, a Corrs testvérek édesanyjáé volt. Az együttes mind a Borrowed Heaven-t, mind a legutolsó albumot, a Home-ot Jeannak ajánlotta. Néhány dal más forrásból származik. Richard Thompson Dimming of The Day című dala egy régi kedvenc, Bonnie Raitt feldolgozásában. Az Old Town-t pedig már korábban megcsinálták, amikor 1999-ben az MTV Unplugged című műsorában játszottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vélemények a minimálbérről

Hamarosan eljuttatja a szociális partnereknek az országos keresetemelési ajánlásról szóló javaslatát… Tovább olvasom