Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Thank You for Smoking

Az ötvenes években menő, három évtizeddel később viszont már gyilkos szokás volt a dohányzás a hollywoodi filmek szerint. A Thank You for Smoking ezt a hollywoodi antipöfékelő magatartást parodizálja.
rendező: Jason Reitman
forgatókönyvíró: Jason Reitman, Christopher Buckley
operatőr: Jim Whitaker

jelmeztervező: Danny Glicker
zene: Rolfe Kent
producer: David O. Sacks
vágó: Dana E. Glauberman

szereplő(k):
Aaron Eckhart (Nick Naylor)
Maria Bello (Polly Bailey)
Cameron Bright (Joey Naylor)
Adam Brody (Jack)
Sam Elliott (Lorne Lutch)
Katie Holmes (Heather Holloway)
David Koechner (Bobby Jay Bliss)
Rob Lowe (Jeff Megall)
William H. Macy (Ortolan K. Finistirre)
Robert Duvall (Doak Boykin)
Kim Dickens (Jill Naylor)
J.K. Simmons (Budd "BR" Rohrabacher)

A film sztorija

Nick egy kellemes, jóképű, elvált karrierista, aki imádja a fiát, munkaidejét pedig a dohányipar szolgálatában tölti. Vezető szóvivőként szinte a lehetetlent kell véghezvinnie: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban. Ennek ellenére Nick remekül lavírozott eddig ebben a legkevésbé sem irigylésre méltó munkakörben. Szellemes és gyorsbeszédű, szinte ördögien sármos - néhányak szemében maga a sátán, aki bármikor képes elhárítani az ellene és munkatársaira irányuló támadásokat találó és találékony rögtönzéseivel.

Az idők azonban változnak, és a rájuk nehezedő nyomás hatására a dohányipari cégek egyre inkább úgy érzik, hogy reklámtevékenységüknek befellegzett. Úgy tűnik minden összeesküdött Nick ellen: tudományos kutatások egyértelműen bizonyítják a dohányzás egészséget károsító hatását, hovatovább halálos természetét; a fiának olyan apafigurára van szüksége, akire felnézhet; ráadásul Marlboro Man is haldoklik, és kész lerántani a leplet a tüdőrákról.

A helyzet csak fokozódik, és Nick kénytelen szembenézni a helyzetével: vagy megadja magát a körülményeknek, vagy szellemi energiáit összeszedve saját javára fordítja a helyzetet. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"A "Big Tobacco" világa a Thank You For Smoking szerint olyasmi, mint egy színes jelmezbál, ahol mindenki viccesen torz alaknak öltözött. A megjelentek között van gátlástalan újságíró és vörös fejjel ordibáló csúcsmenedzser, atyáskodó birodalomalapító és szemforgató politikus, egyszóval mindenki, aki egy jóféle szatírában lenni szokott, éppen csak a szatirikus hangnem veszett el valahol a bejáratnál. Reitman filmje azonban még így, engedményei ellenére is kitűnik a mezőnyből (ez persze nemcsak dicséret, hanem a mezőny bírálata is egyben): egy
helyenként kifejezetten szellemes, máskor inkább csak tűrhetően semmitmondó film került a héten a mozikba, melynek tagadhatatlan érdeme a rövidre fogott (alig másfél órás) játékidő, az energikus nyitány és a mindig hibátlan Robert Duvall szerepeltetése. "
A teljes cikk

mozinet.hu - Simonyi Gáspár

"Kitűnő mozi a Thank You for Smoking; megtekintése a dohányzás pro és kontra oldalán helyet foglalók számára egyaránt ajánlott, hiszen mindenki okulhat belőle egy keveset. Jason Reitman következő alkotását pedig felfokozott izgalommal várjuk. Pláne, ha képes újra megugrani a saját maga által igen magasra helyezett lécet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom