Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Tevékenységért is járhat a díj

Hazánk három legnagyobb régiségvására közé tartozik az 1998-ban elindított győri.

Hazánk három legnagyobb régiségvására közé tartozik a győri, amit 1998 augusztusában rendezett meg először az épp erre a célra megalakult Antikexpo kft. A több száz éves hagyományt felelevenítő családi vállalkozás azért nevez be a Presztízs-díjra, mert fontosnak tartja szűkebb környezetének elismerését.

– A Presztízs-díjra a díjátadó gálákról szóló tudósításokat olvasva figyeltünk fel az elmúlt években. Egy vállalkozás tevékenységének megkoronázása lehet ennek az elismerésnek az elnyerése. Ráadásul ez a régió díja, az itt élők véleményét tükrözi, és a mi családi vállalkozásunk azok közé tartozik, amelyek a szűkebb környezetükben szerzett rangnak nagy jelentőséget tulajdonítanak – mondta el a nevezést indokolva Németh István ügyvezető, aki feleségével és egyben tulajdonostársával, Némethné Kovács Elvirával együtt szervezi már hét éve a győri régiségvásárt. Persze gyermekeiket és alkalmanként több segítőt is bevonnak ebbe a tevékenységbe.

Az első magánkezdeményezésű régiségvásárként a győri példát adott hazánk több más városának. Ám épp az úttörő jelleg miatt nem a pénzszerzés volt a fő cél, nem is lehetett az, hiszen ahhoz, hogy a vásár kellő idegenforgalmi vonzerővé váljon, eleinte széles körű népszerűsítésre volt szüksége a szomszédos országokban is. Ma viszont már sokan a régiségpiac dátumához, azaz a hónap harmadik vasárnapjához igazítják győri látogatásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abigél kontra Harry Potter

Szabó Magda Abigélje J. K. Rowling Harry Potterjével kerül szembe A Nagy Könyv versenyben. Tovább olvasom